Trabzon'da mühendis ve mimarlar kepleri fırlattı

Trabzon KTÜ Mühendislik Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Trabzon'da mühendis ve mimarlar kepleri fırlattı

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde 29 Mayıs-5 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenen mezuniyet programları kapsamında 27 Haziran 2024 tarihinde çifte coşku yaşandı. KTÜ Mühendislik Fakültesi ile Mimarlık Fakültesi Mezuniyet Töreni, yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

KTÜ Mimarlık Fakültesi Mezuniyet Töreni, Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene; Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cenap Sancar, akademik ve idari personel, mezunlar, aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende, mezunlara ve ailelerine seslenen Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı “Yükseköğrenim sürecinizi başarıyla tamamladığınız, yaşantınızın bundan sonraki aşamasının dönüm noktalarından birini oluşturacak bu önemli günde, burada, sizlerin sevincine ortak olmak amacıyla toplanmış bulunmaktayız. Unutmayın ki her bir zorlu süreç, ciddi bir çaba sarf edilerek aşılabilmekle birlikte sonrasındaki yeni başlangıçların ve başarılı hikâyelerin yapıtaşını oluşturmaktadır. Sizler, köklü tarihi ve insanoğlunun hizmetine sunduğu katkı noktasında, nitelikli bilimsel araştırmalara imza atan ve bu süreçteki tecrübelerini, sizlere yükseköğrenim aşamanızda tatbik ettiren bir eğitim-öğretim yuvasından bugün mezun olmuş bulunmaktasınız. Bizler; yönetim kadromuz, akademik ve idari personelimiz ile sizler için oluşturduğumuz; çağın gereklerine uygun, yenilikçi, teknolojik ve çözüm odaklı altyapı imkânlarımız ve öğrencilik hayatınızı kolaylaştıracak atılım niteliğindeki çalışmalarımız sayesinde, her daim sizlerin geleceğini teminat altına almak amacıyla çok çalıştık.” dedi.

ktu2.webp

Mimarlık Fakültesi’nin ardından düzenlenen KTÜ Mühendislik Fakültesi Mezuniyet Töreni, KTÜ Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Törene; Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gençağa Pürçek, akademik ve idari personel, mezunlar, aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, mezunlara ve konuklara, Mühendislik Fakültesi mezunlarının, ülkemiz ve dünyanın her bir köşesinde Üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceğine, Üniversitemizin onlara kazandırdığı bilgileri toplumun kalkınması ve refahına öncülük yapmak için kullanacaklarına olan inancının tam olduğunu ve mezun olduktan sonra da KTÜ’nün güzide birer evladı ve paydaşı olarak kalacaklarını ifade ederek “Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin yetkin bilgi ve beceri ile donatılmış, Üniversitemizin marka değerini layıkıyla yansıtan, mesleki etik kurallarını göz ardı etmeyen, sorgulayan ve araştıran bireyler yetiştirilmesi amacı doğrultusunda benimsemiş olduğu eğitim-öğretim politikası neticesinde, insan sevgisi ve manevi değerler üzerine inşa ettiğiniz eğitiminizi, kurumsal geleneklerini yaşatan bir yükseköğretim kurumunda tamamlamış bulunmaktasınız. Değerli Hocalarımızın akademik başarısı, derinlemesine ve geniş bilgi birikimi, tavsiyeleri ve idari personelimizin sizler adına özverili çalışmaları sayesinde, sizler kıymetli mühendislerimiz olarak insanoğlunun güvenliğini ve refahını sağlamak amacıyla teknolojiyi geliştirme yolunda önemli adımlar atacaksınız. Elbette teknolojiyi, bilimin yol göstericiliğinde, ahlaki değerleri ön planda tutarak üretme yolunda özgün projeler üreteceksiniz.” şeklinde seslendi.

ktu-3.webp

Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, aynı gün gerçekleştirilen KTÜ Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Mezuniyet Töreni’ne de iştirak ederek mezunları ve ailelerini tebrik etti. Yaptığı konuşmada “Yaşantımızda her şey malzeme ile ilgili, aklınıza ne geliyorsa… Teknolojik gelişmeler, malzeme olmadan gerçekleşemez. Örneğin; bugün, biz, savaş uçağı yapıyor muyuz? Evet. En büyük sıkıntılardan biri nedir? Motorda ne var? Yüksek sıcaklığa dayanıklı kanatçıklar var. Biz, bunları, bugün yeni üretiyoruz. Eğer ki 40-50 yıl önce bunları üretebilseydik, bugün, biz savaş uçağını yapmıştık. Yani gururla gezin. Bütün disiplinler, sizin üreteceğiniz malzemeye bağlı…” sözlerine yer verdi.

Mezuniyet törenlerinde, dereceye giren öğrencilere plaket ve ödülleri davetliler tarafından takdim edildi. Törenler; mezuniyet andının okunması, mezuniyet belgelerinin verilmesi, kep atma ve hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler