AK Parti Çaykara Belediye Başkanı Aday Adayı Hanife Saylan aday olması durumunda yapacağı projeleri anlattı.
Saylan “Çaykara'yı komisyonlara ayırarak, Turizm Komisyonu, Mahalle Hizmetleri Komisyonu ve Genel Hizmetler Komisyonu olmak üzere üçe ayırarak yönetme stratejisi geliştirmeyi planlıyorum” dedi.
Uzungöl’e ayrı bir parantez açan Saylan “Uzungöl'de turizmle alakalı veya alakası olmayan tüm Uzungöllü insanlarımızı bir araya toplayarak mevcut durumu net bir şekilde değerlendirmeyi düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Hanife saylan şunları söyledi;
“Çok kıymetli Çaykara halkı, ben Hanife Saylan. Öncelikle hepinizi saygıyla selamlıyorum. Beni büyük birçoğunuzun tanıdığı gibi; kiminizin torunu, kiminizin evladı, kiminizin kardeşi, kiminizin arkadaşı ve kiminizin ablası olan bir kardeşinizim. Eczane çalışanı olarak geçirdiğim 28 yıl boyunca birçok yaşayan, yaşamayan, burada ikamet eden ve diğer şehir ve ülkelerde ikamet eden Çaykaralıları tanıdığımı ve onlar tarafından da tanındığımın kanaatindeyim.
Çalışma hayatımın 28 yıl boyunca tüm insanlarımızı yakından tanımam, onlara hizmet yapmak benim için bir onur kaynağı ve kıymetli bir tecrübe ve deneyim kazandığım kanaatindeyim. Bu nedenle, AK Parti'den Çaykara belediye başkan aday adayı olursam, yapacağım projeleri, yapacağım hizmetleri kısaca tanıtmak istiyorum.
Öncelikle, liyakate dayalı, istişareye açık, alanında tecrübeli ve birikimli insanlardan faydalanarak Çaykara'yı komisyonlara ayırarak, Turizm Komisyonu, Mahalle Hizmetleri Komisyonu ve Genel Hizmetler Komisyonu olmak üzere üçe ayırarak yönetme stratejisi geliştirmeyi planlıyorum. Bunun faydası, yapılacak işlerin istişare edilip o bölgenin insanlarının fikirleri alınıp beraberce ortak bir yol bulup bu şekilde bir yol izlemek gerektiğini düşünüyorum.
Öncelikle, ilçemizin mevcut yapılan ve devam eden projelerini tamamlayıp, kara yolun tamamlanması ve engellilerin geçebileceği üst geçitlerin yapılması, oyun park ve yürüyüş yollarının bir an önce yapılıp insanımızın hizmetine sunulmasını sağlayacağım. Çaykara'mızın kültürünü, tarihini, yaşantısını yansıtacak bir müze yapmayı planlıyorum. Müzenin yanında insanların yöresel ürünlerini satış yapabilecekleri yöresel bir pazar kurup, turistlerin bu pazarda uğrayıp alışveriş yapmalarını sağlayacak bir katma değer kazandırmayı hedefliyorum.
Konut ve sosyal tesislerin yapılması konusundaki yatırımcılara projelendirerek, doğaya ve usullere uygun yapılar yapılmasını sağlayacağız. Muhtarlarımız ve yerel hizmetler komisyonumuz ile yapacağımız çalışmalar ile ileriye yönelik yapılacak yolların alt ve üst yapılarının planlanarak, kanalizasyon, su, doğalgaz gibi ihtiyaçları göz önüne alınarak yapımını sağlayacağız. Yine bu hizmetlerin göz boyayarak değil öncelikli ve acil yapılması gerekenler komisyonlarda belirlenerek doğru, kalıcı, adil bir şekilde yapılmasını sağlayacağım.
İlçemizdeki yaşlılara, hastalara ve engelli vatandaşlarımıza temizlik, bakım, gıda yardımları, cenaze ve taziye hizmetleri, gezici cenaze yıkama aracı ve ulaşım hizmetleri sunmak için kaymakamlığımız ve sosyal yardımlaşma belediyemizden bütçe ayırarak çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Yine köylerimizin mesafesi uzak olmasından dolayı yangınlara ani müdahale yapılamadığından, köylülerimizdeki boşa akan su kaynaklarını depolayıp köy içerisinde hidrant sistemi kurarak yangına anında müdahale edilmesi ve gelen itfaiye araçlarının bu sistemlerden ve vanalardan doldurulması için gerekli çalışmaları büyük şehir belediyemiz ve itfaiyemizden yardım talebinde bulunacağız.
İlçemizin gelir kaynağı olan turizm ve eğitimde mevcut projelerin tamamlanması ve yeni projelerin, özellikle meslek okulları, polis okulu, zabıta okulu, hemşire okulu gibi, yapılabilmesi için çaba sarf edeceğiz. Yazılım ve bilişim sektöründe eğitim kurumlarının yapımına ve yapmak isteyen iş adamlarına öncülük yaparak, yer tahsisleri konusunda yardımcı olmaya çalışacağız. Ayrıca, Çaykara'daki bürokratlar, siyasetçiler, iş adamları ve eğitimcileri bir araya getirip, Çaykara'da yapılacak yatırımların, hizmetlerin nasıl daha etkili bir şekilde gerçekleştirilebileceği konusunda öneriler sunarak birbirimizle tanışarak yılda bir sefer belde önderliğinde geniş katılımlı bir çalıştay düzenleyeceğim. Bu çalışmaların Çaykara insanına ve çaykaramıza büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu konudaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
Çaykaramızda turizm ve turizm komisyonunda yapılacak çalışmalar, öncelikle Uzungöl ile ilgili düzenlemeleri içermektedir. Uzungöl'de turizmle alakalı veya alakası olmayan tüm Uzungöllü insanlarımızı bir araya toplayarak mevcut durumu net bir şekilde değerlendirmeyi düşünüyorum. Nasıl bir Uzungöl'ümüz vardı, şu an Uzungöl'ümüz ne durumda ve evlatlarımıza nasıl bir Uzungöl bırakmalıyız çalıştayı yaparak bu değerlendirme sonucunda, insanlarımızın Uzungöl'deki trafiğinden, görüntü ve gürültü kirliliğinden altyapı çevre için planlar yapacak, yeni imar planları oluşturacak ve herkesin fikrini alarak değişim ve dönüşümü bir an önce beraberce hayata geçireceğiz. Turizmin en yoğun ayları olan temmuz ve ağustos ayında gün içinde tamamen trafiğe kapatarak Çaykara'da belirlenen otopark alanlarında sürekli ve dönüşümlü toplu ulaşım araçlarıyla ulaşımı sağlayacağız. Bu sayede gelen turistlerin güzelliklere daha rahat ulaşması ve esnafımızın daha iyi hizmet vermesini sağlayacağız. Yine trafiğe neden olan Güzelgah'taki köy ve yaylalara acil alternatif yol planlayarak doğayı ve görseli bozmadan yapacağız. Yine yapılması gereken bir tünel ile Uzungöl girişi başlayıp Uzungöl, Orman Göletleri gibi güzergâhları bitiminde sonlanacak tünelin yapılması için talepte bulunup takipçisi olacağız.
Bölgemizdeki turizmi yılın 12 ayına yayabilecek çalışmalar gerçekleştireceğiz. Örneğin teleferik yapımıyla Çaykara'dan Uzungöl'e bir hat, Uzungöl'den Garester'e bir hat, yine Uzungöl'den Çayıroba ve Yente yönüne bir hat planlayarak bununla ilgili belediye ve tüm Çaykara'lara düşen görevi yerine getirmemiz gerektiğine inanıyorum. Trafik sorununu bu projenin çözeceği kanaatindeyim. Öncelikle Çaykara'lı iş adamlarımıza yatırım talebinde bulunacağız.
Konferans turizmi, spor turizmi, sağlık turizmi gibi alanları tespit edip projelendirerek Çaykara'ya kazandırmayı planlıyoruz. Uygulamalı köy turizmi pilot bölgeler seçilerek, mezire ve yaylalarda insanların doğayla iç içe dilerse bir Çaykara'lı kadının günlük yaşantısını yaşayabilmelerini sağlayacak yeni turizm faaliyetlerinde bulunacağız ve ilçemizdeki diğer yaylaları, mesireleri, dere ve şelaleleri doğal güzellikleri doğayı çevreyi koruyarak alt yapı ve ulaşım hizmetleri sağlayarak turizmle buluşturabileceğimize inancımız tamdır. Bu şekilde ilçemize ve insanımıza önemli bir katma değer katacağına inanıyorum.
Doğalgaz yatırımlarının planlanarak ilçemize kazandırılması da önemli bir konudur. Bu yatırımın işletmelerin, otellerin, restoranların işletim maliyetlerine büyük ölçüde katkı sağlayacağını ve fiyatların daha makul seviyelere çekilebileceğini düşünüyorum. Hava kirliliğini azaltacağına inandığımız bu yatırımın bir an önce hayata geçirilmesi için çaba göstereceğiz.
Sonuç olarak, Çaykara'nın potansiyelini doğru yöneterek, projeli, profesyonel destekli hizmetlerle ilçenin turizm potansiyelini artırmayı ve doğayı koruyarak sürdürülebilir bir kalkınma sağlamayı hedefliyoruz. Çaykara'nın tarihine bir kadın olarak iz bırakmak ve bu hizmetleri gerçekleştirmek için elimizden gelen çabayı sarf edeceğimize inancımız tamdır. Sefer bizim, zafer Allah'ındır. Tüm Çaykaralı hemşerilerimi saygıyla selamlıyorum.”
Kaynak: