‘Hattı Müdafa Yoktur, Sathı Müdafaa Vardır’ beğenildi

Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salonu'nda sahnelenen ve gazeteci-yazar Ceyhun Alemdağ’ın kaleme aldığı “Hattı Müdafa Yoktur, Sathı Müdafaa Vardır” oyunu beğenildi.

‘Hattı Müdafa Yoktur, Sathı Müdafaa Vardır’ beğenildi

Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salonu'nda sahnelenen ve gazeteci-yazar Ceyhun Alemdağ’ın kaleme aldığı “Hattı Müdafa Yoktur, Sathı Müdafaa Vardır” adlı tek kişilik tiyatro oyunu, seyircilerden büyük beğeni topladı. Ahmet Akın Canalioğlu'nun başarılı performansıyla sahnelenen oyun, izleyiciler tarafından hem ilgiyle hem de heyecanla karşılandı.

Etkinliğe Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'nın yanı sıra Beşikdüzü Belediye Başkanı Burhan Cahit Erdem, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcıları Cüneyit Zorlu, Özer İskender, Alper Öztürk, Ortahisar Belediye Başkanvekili Murat Özçilingir, Trabzon Belediyesi Eski Başkanı Volkan Canalioğlu ve Trabzon'un sanat ve siyaset dünyasından önde gelen isimler katıldı.

Oyun sonunda duygularını paylaşan Ahmet Akın Canalioğlu, katkılarından dolayı Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’ya ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Canalioğlu, “Bize sanat yapabilme özgürlüğünü bahşeden Mustafa Kemal Atatürk’e minnettarız. Bugün burada, bu sahnede sanat yapabilme lüksüne sahipsek, bunu onun mücadelesine borçluyuz” ifadelerini kullandı. Ayrıca oyunun yazarı Ceyhun Alemdağ’a teşekkür ederek, bu anlamlı projede yer almaktan büyük onur duyduğunu belirtti.

tiyat1.webp

ÇOK GÜZEL HAZIRLANMIŞ

Oyunun sonunda kısa bir açıklama yapan Başkan Kaya, Atatürk’ün ve mücadelesinin iyi anlaşılması için oyunun Türkiye’nin birçok yöresinde sergilenmesi gerektiğine vurgu yaparak şöyle konuştu: “Kıymetli dostlar Ahmet kardeşimize huzurlarınızda çok çok teşekkür ediyorum. Bizlere çok duygu dolu, çok güzel bir akşam yaşattı.

Kusursuz bir sunumla Atatürk’ü bize o kadar güzel anlattı ki, o kutsal mücadelesini, Anadolu’da yaktığı o ateşi o kadar güzel anlattı ki, gerçekten de duygulandık. Yüreğine sağlık kardeşim. Kardeşimizle bir kez daha gurur duyduk, umut ediyorum ki, bu güzel oyun yurdun birçok yerinde, birçok belediyesinde, birçok ortamında özellikle gençlerimize izlettirilir.

Atatürk’ü tanıyan ama tanıdıkça ne büyük bir insan olduğunu anlayan, anlamasına vesile olacak olan birçok insanın bu oyunu izlemesi gerektiğini düşünüyorum. Oyunu yazan Ceyhun kardeşime de çok teşekkür ediyorum.

Hem kronolojik olarak hem de tarih süreci içerisindeki akış olarak çok güzel hazırlanmış bir oyun. Ahmet kardeşimiz de çok güzel takdim etti. Çok teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

tiyat2.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler