İstanbul Başkonsolosları Trabzon’da fındığı inceledi

İstanbul Başkonsolosları Trabzon’da örnek fındık bahçesini incelediler.

İstanbul Başkonsolosları Trabzon’da fındığı inceledi

Doğu Karadeniz gezisi kapsamında Trabzon’a gelen İstanbul’da görev yapan Başkonsoloslar, Yomra İkisu'daki örnek bahçede fındığı incelediler.

İstanbul’da faaliyet gösteren Bizim Dünyamız Vakfı Kanada, İngiltere, Danimarka, İsveç, Avustralya, Kosova, Gana, Pakistan, Bangladeş, Güney Kore, Arjantin ve Hırvatistan İstanbul Başkonsoloslarına Doğu Karadeniz turu düzenledi.

trabzon-findik-1.webp

Heyet Trabzon’da önce Vali Aziz Yıldırım’ı ziyaret etti ardından da şehrin turistik mekanları Ayasofya Cami ile Atatürk Köşkü’nü gezdi.

Vakıf Başkanı Kahraman Halisçelik başkanlığındaki kafilede yer alan Başkonsoloslar daha sonra hasat dönemi devam eden bölgenin en önemli ürünü fındığı yerinde incelemek için 2013 yılında Trabzon Ticaret Borsası tarafından başlatılan fındıkta verim ve kaliteyi artırma projesi kapsamında tek gövde sistemi ve yeni dikim modeliyle oluşturulan örnek bahçede fındığı inceleyip, bol bol fotoğrafladılar.

trabzon-findik-2.webp

Bahçe sahibi Ömer Ustaömeroğlu’ndan bahçe hakkında bilgiler alan heyete toplanan fındıklardan hediye edildi.

Bir Sivil Toplum Kuruluşu olan Bizim Dünyamız Vakfı, Türkiye ve Dünyada iklim değişikliğinin yanı sıra, deniz, çevre ve hava kirliliği ve çölleşmeyle mücadele, toprağın korunması, ağaçlandırma, gıda güvenliği gibi pek çok konularda toplumsal bilinci ilerletme ve bu alanlarda milli ve uluslararası politikalar oluşturulmasına yardımcı olma yönünde faaliyetler yürütüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler