KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı basınla bir araya geldi

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Hamdullah Çuvalcı, KTÜ Sahil Tesisleri’nde basın mensuplarıyla buluşarak açıklamalarda bulundu.

KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı basınla bir araya geldi

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, açıklamalarında KTÜ’de 4 yılda neler olduğunu aktardı. Üniversiteye dair yapılan bilgilendirme toplantısında konuşan Rektör Hamdullah Çuvalcı, “Yıllara göre skorlarımızın nasıl değiştiğinizi sizlerle paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

KTÜ’nün güncel durumu hakkında konuşan Çuvalcı’nın ifadeleri şu şekilde;

“12 fakültemiz 6 enstitü, 1 yüksekokul 8 meslek yüksekokulumuz var. 29 bin 322 öğrencimiz var. Bin 678 uluslararası öğrencimiz, 255 bin 730 mezunumuz var. 6 bölümümüzde yüzde 100, 7 bölümümüzde de yüzde otuz İngilizce eğitim vermekteyiz. 3 bin 527 idari personelimiz bulunmakta.

“YENİ BÖLÜMLER AÇILDI”

7 ön lisans programı ve 7 lisans, 16 yüksek lisans ve 4 doktora programı açtık.

“TIP FAKÜLTESİ KONTENJANINI AZALTTIK”

Akreditasyon havuzumuza yeni bölümler kattık. Sektör kampüste programına dahil olduk. 3 fakültemizin ders planlarına toplam 19 program ekledik. Tıp fakültesi kontenjanını azalttık. Hocalarımızın öğrencilerle daha yüksek kalitede ilgilenmesine adına kontenjanı 200’den 120’ye düşürdük. Diğer bölümler için de başvurumuzu yaptık.

Araştırma Üniversitesi olduk. Araştırma kapasitesi ve uygulamalarına yönelik kurum içi mevzuat düzenlemeleri yaptık. TEKNOFEST ekibini bir çatı altında topladık. Araştırma çıktılarında yükseliş trendini yakaladık. Gençlerimiz güçlü geliyorlar yeter ki destek olalım.

Kurumsal akreditasyon programı kapsamında YÖKAK tarafından beş yıl tam akredite edildik. Dijital dönüşüm ofisi kurduk. Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı yaptık. Öğrenme ve öğretme merkezi kurduk. Öğrenci çağrı merkezi kurduk.

“STRATEJİK PLANLAMA İLE…”

24 saati 45 TL olan otoparkımız Trabzon’un en ucuz otoparkını açtık. Stratejik planımızla 5 yıllık bir dönemi kapattık. Toplumsal katkı komisyonu kurduk. KTÜ-Şehir iş birliği kapsamında birçok projeyi hayata geçirdik. Bölgeye sağlık hizmetlerinde önem ki katkılar vermeye devam ettik.

TİFLİS TRABZON UÇUŞLARI GÜNDEMDE

Tiflis-Trabzon uçak seferleri gündemde. Gelen hasta sayısı artacaktır. 95 ülkeden bin 678 yabancı uyruklu öğrencimiz var. Biz 5600 kişilik bir aileyiz. Herkese teşekkür ediyorum. 14 Ağustos’ta görev süremiz bitiyor. Sonrası sonra belli olacak. KTÜ’nün büyük yürüyüşü devam edecek. Aday olan tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.

“KTÜ’NÜN BİR MARKA DEĞERİ VAR”

Bizim öğrencimizin kalitesi gerçekten farklı. Buranın bir marka değeri var. Yurtlarla barınma sorunu yok. Havaalanına yakınız. Spor ve kültürel faaliyetlerimiz yüksek. Burası sadece diploma alınan bir yer değil."

Trabzon Üniversitesi hakkında açıklamalar yapan Çuvalcı, ”Ülkemizde teknik üniversiteler var.Güçlü üniversitelerimiz var trabzon üniversitesi sosyal branşları aldı biz teknik branştayız. bizim için bir handikap değil. İyi oldu. Güzel bir ilişkimiz var. anlaşıyoruz diğer rektörümüzle.” ifadelerini kullandı.

KTÜ’DE YAPAY ZEKA BÖLÜMÜ AÇILACAK
KTÜ'de yapay zeka bölümü hakkında; ”Bizim üniversitemizde bu bölümün adı yapay zeka ve veri mühendisliği olacak. Bu yıl açacağız. Hoca alacağız. İlan açacağız bu hafta. Yüzde yüz İngilizce olacak bölüm. İstanbul’da teknik üniversitesinde var. Bizde öyle yapacağız. Geniş bir bölüm olacak." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler