KKTC Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu'ndan TGC'ye ziyaret!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Trabzon'da ziyaretlerde bulundu.

KKTC Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu'ndan TGC'ye ziyaret!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde yaptığı basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesi ile KKTC Milli Eğitim Bakanlığı arasında protokol imzalamak üzere Trabzon'a geldiklerini belirtti.

Çavuşoğlu, protokolün KKTC vatandaşlığına sahip öğrencilerin yabancı dille eğitim gören okullardan mezun olup üniversiteye girmeleri konusunda kurumsal yapı oluşturduğunu ifade etti. KKTC'nin 23 üniversiteye sahip olduğunu ve bu üniversitelerde yaklaşık 100'den fazla ülkeden öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Çavuşoğlu, Karadeniz'deki öğrencileri de KKTC'deki üniversitelere davet etmek amacıyla Trabzon'da bulunduklarını söyledi.

KKTC Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu'ndan TGC'ye ziyaret!

Çavuşoğlu, KKTC'li öğrencilerin Karadeniz'de, Trabzon Üniversitesi'nde ve Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde eğitim almalarını istediklerini vurguladı. Farklı ortamlarda eğitim görmenin önemine değinen Çavuşoğlu, ada öğrencilerinin daha büyük kara parçalarında eğitim alarak yeni insanlarla tanışmalarını ve farklı kültürel deneyimler kazanmalarını hedeflediklerini belirtti.

KKTC'ye Türkiye'den 40 binin üzerinde öğrenci geldiğini belirten Çavuşoğlu, bu öğrencilerin farklı bir dünyaya açıldığını ve üniversite eğitiminin doğup büyüdükleri yerin dışında farklı alanlarda olması gerektiğine inandığını ifade etti. Ada çocuklarının büyük kara parçalara çıkması gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, karşılıklı öğrenci değişimi ile her iki tarafın da kültürel ve akademik anlamda zenginleşeceğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler