Köprübaşı'nda Dağ Koşusu heyecanı! Üst düzey sporcular katılacak

Köprübaşı'nda pazar günü 9. kez düzenlenecek 'Kervan Yolu Dağ Koşusu' büyük bir heyecanla bekleniyor.

Trabzon Köprübaşı'nda bu yıl 9. kez düzenlenecek olan 'Kervan Yolu Dağ Koşusu'na yaklaşık olarak 150 üst düzey sporcu katılacak. 22 Eylül Pazar günü yapılacak koşu, iki yaş grubu ve dört kategorinden oluşacak.

Koşu öncesi Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Köprübaşı Kaymakamı Elif Koz, Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın, Köprübaşı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cengiz Aydoğdu, Türkiye Atletizm Federasyonu Dağ Koşuları Koordinatörü Fadıl Kara ve İstanbul Köprübaşılılar Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Osman Karamehmetoğlu basın açıklamasında bulundu.

fotoo.jpg

GÜZEL BİR KATILIM BEKLİYORUZ
Sporcuların parkuru çok beğendiğini ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, "Bu yıl 9'uncusunu düzenleyeceğimiz Geleneksel Köprübaşı Kervan Yolu Dağ Türkiye Şampiyonası için toplanmış bulunuyoruz. Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, çok kıymetli Dernek Başkanım, federasyonumuzun çok kıymetli temsilcisi, değerli ilçe müdürüm öncelikle hepiniz hoşgeldiniz.

Çok güzel bir lokasyonda yapacağımız bir yarışın dokuzuncusu düzenleniyor. Bunu geçen sene de yaptık. Geçen seneki yarışa katıldım. Güzel bir katılım oldu. Gelen bütün sporcular parkuru çok beğeniyorlar. Buranın güzel tarafı şu, bu parkuru özellikle bilen sporcuların, özellikle burayı tercih etmeleri burayı daha anlamlı hale dönüştürüyor.

İki yaş grubu, dört kategoride düzenleniyor. U-20 ve büyükler kategorisi. U-20 kadın/erkek ve büyükler kadın/erkek olmak üzere dört kategori olacak. Güzel bir katılım bekliyoruz.

Bu yarışın düzenlenmesine katkı sağlayan federasyonumuza, Köprübaşı Belediye Başkanlığımıza, İstanbul Köprübaşıları Derneği'mize, Sayın Kaymakam'ımıza, Gençlik Spor ailesi olarak ilçe müdürlüğümüze ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

İnşallah bu faaliyeti daha da büyüterek, daha da zenginleştirerek, katılımı daha da arttırarak onuncusunu, on birincisi geleneksel olarak düzenlemeye devam edeceğiz. Katkı veren bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum." dedi.

FARKLI PROGRAMLARA DA EV SAHİPLİĞİ YAPMAK İSTERİZ
İlçenin tanıtımı açısında bu organizasyonların çok önemli olduğunu vurgulayan Köprübaşı Kaymakamı Elif Koz, "Öncelikle bu organizasyonun 9. kez ilçemizde düzenlenecek olmasından duyduğumuz memnuniyeti ifade ederek başlamak istiyorum. Tabii bu tarz organizasyonlar ilçemizin tanıtımında, doğal güzelliklerinin yerel ve ulusal medyada görünmesinde, vatandaşların buraya çekilmesinde oldukça önemli.

Bu minvalde yalnızca dağ koşuları değil belki farklı organizasyonlara da ev sahipliği yapabiliriz. Bu konuda Köprübaşı olarak, belediyemiz olarak, derneğimiz ve il ve ilçe spor müdürlüğümüz olarak kapımız her zaman açıktır. Farklı programların tertip edilmesinde Köprübaşı'nda ev sahipliği yapmak isteriz.

Büyük bir emek var bu programların icra edilmesinde. Her anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

OLUMLU DÖNÜŞLER ALIYORUZ
Olumlu dönüşler aldıklarını belirten Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın, "Bu yıl 9'uncusunu düzenleyeceğimiz Türkiye Atletizim Federasyonu Köprübaşı Belediyesi ve İstanbul Köprübaşı Derneği'nin öncülüğünde yaptığımız, Kulüpler Dağ Koşusu Türkiye Şampiyonası basın açıklaması için burada toplandık. Hepiniz hoşgeldiniz, hepinize saygıyla, selamlıyorum.

Bu tür koşunun ilçemizde yapılması, ilçemizin tanıtma açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. 8 kez yaptık, hiçbir olumsuzluk olmadı, hep olumlu dönüşler aldık.

Bu yıl ödülde de sayın Atletizim Federasyonu Temsilcimiz değişikliğe gitti. İlk 5'e ödül verelim diye konuştuk. İnşallah bu yıl ilk 5'e ödül vereceğiz. İki kategoride dört dalda ödül verilecek.

İnşallah hayırlısıyla bu koşuyu alnımızın akıyla yapacağız. Güzel bir yarış olmasını bekliyoruz. Kazanan hem ilçemiz, hem ülkemiz olsun." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'Yİ TEMSİL ETMEK İÇİN ÇABALAYACAĞIZ
Türkiye Atletizm Federasyonu Dağ Koşuları Koordinatörü Fadıl Kara, "Her yıl bu yarışları yapmaktayız. Gerçekten de gençlerimiz gelmeye çalışıyorlar ve seviyorlar da. Ekim ayında İtalya'da yapılacak olan dünya dağ koşusuna burada seçilecek gençlerimizle katılarak Türkiye'yi temsil etmek için çabalayacağız.İnşallah güzel olur hepinize teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

HALKIMIZ ONLARI BEKLİYOR
Türkiye çapında bir yarış yapıldığını söyleyen İstanbul Köprübaşılılar Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Osman Karamehmetoğlu ise, "8 yıldır Köprübaşı'nda yapılan bu koşu için bir takım seçmeler yapıyoruz. Bana göre Türkiye çapında yapılmış bir yarış.

Bu sene biraz daha görkemli yapmayı düşünüyorduk. Sanatçı alacaktık. Maalesef şehidimiz oldu. O yüzden onu ertelemiş olduk. Ben özelikle Sayın Valimizi ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımızı da buraya davet ediyorum. Halkımızda onları bekliyor. İnşallah Köprübaşımız için ülkemiz için güzel bir yarışma olur, kazasız belasız sonuna geliriz. Bu sene de başarılı bir şekilde bitirmiş oluruz." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler