KTÜ Diş Hekimliği Fakültesi 5’inci sırada!

Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı (DUS) verilerine göre, KTÜ Diş Hekimliği Fakültesi 5’inci sırada yer aldı.

KTÜ Diş Hekimliği Fakültesi 5’inci sırada!

Karadeniz Teknik Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Mezun Başarı Atlası Sistemi değerlendirmelerine göre, 62 üniversite arasında 5. sırada yer aldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayınlanan Mezun Başarı Atlası Sistemi’nde 1 Haziran 2023 tarihi itibarıyla ÖSYM tarafından sonucu açıklanan son Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı (DUS) verilerine göre, 52 devlet üniversitesinin yer aldığı sıralamada Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Diş Hekimliği Fakültesi 4. sırada; 10 vakıf üniversitesinin de dâhil edildiği 62 üniversite arasında ise 5. sırada yerini aldı.

dis1.webp

Bu başarı, fakültenin öğrencilerine sunduğu modern teknoloji destekli Diş Hekimliği eğitiminin bir göstergesi olarak dikkat çektiğini belirten KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, şu ifadelere yer verdi: “Diş Hekimliği Fakültemizin, DUS sıralamasındaki bu üstün başarısı, Üniversitemizin genel eğitim kalitesinin bir yansımasıdır.”

“Akademik kadromuza ve öğrencilerimize bu başarılarından dolayı teşekkür ediyor, gelecekte daha büyük başarılara imza atmalarını temenni ediyorum. Eğitimdeki kalitemizi her geçen gün artırarak öğrencilerimizi, gelecekteki meslek hayatlarına en iyi şekilde hazırlamayı hedefliyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler