KTÜ'de ücretsiz ameliyatlar yapılmıyor mu? İddialara flaş yanıt

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde gündüz yapılması gereken ücretsiz ameliyetların yapılmadığı iddiasına yanıt geldi.

KTÜ'de ücretsiz ameliyatlar yapılmıyor mu? İddialara flaş yanıt

Karaden,z teknik Ünüversitesi, Farabi Hastanesi hakkında çıkan iddialara yanıt geldi.

Gündüz yapılması gereken ücretsiz ameliyatların yapılmadığı haberine yanıt veren hastane yönetimi, sabah saat 07:00'da başlayan ameliyat mesaisinin saat 21:00'a kadar kesintisiz sürdüğünü belirtti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

5 Eylül 2024 tarihinde (bugün) yerel bir internet haber sitesinde, Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi hakkında çıkan “Üniversite Hastanesi, millete hizmet eden değil parası olan insanlara hizmet eden bir hastane durumuna gelmiş... Oradaki profesörler, doçentler, ameliyata giren ekipler, ücretsiz ameliyatları, mesai saati içinde yapmaları gerekirken yapmıyorlarmış.” şeklindeki asılsız iddialar sebebiyle konu hakkında açıklama zarureti doğmuştur.

Bilindiği üzere Farabi Hastanesi, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin kaliteli ve yüksek kapasiteli hizmet sunan en önemli eğitim-öğretim merkezi ve araştırma hastanelerinden biridir. Bölge hastanesi olması sebebiyle Artvin’den Ordu’ya, Bayburt’tan Erzincan’a kadar geniş bir coğrafyadan hasta kabul etmektedir.

Özellikle A grubu (en nitelikli/hassas) işlem ve operasyonların çok önemli bir kısmı, Farabi Hastanesi’nde yapılabilmektedir. Hastalarımızın mağdur olmaması için özellikle ameliyathanemizde her gün saat 07.00’de başlayan mesai saat 21.00’e kadar kesintisiz olarak devam etmektedir. 2024 yılının ilk 8 ayında 45.033 hasta, Farabi Hastanesi’nde ameliyat edilmiştir. Önemli bir kısmı A grubu cerrahi işlem olan bu ameliyatların, iddia edilenin aksine sadece %33’ü özel operasyon statüsünde yer almaktadır.

Hasta mağduriyetine sebebiyet vermemek ve hastalarımızın tedavi amacıyla büyük şehirlere mecburi göçünü önlemek amacıyla başta akademisyenlerimiz olmak üzere tüm personelimiz gece gündüz çalışmaktadır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler