KTÜ’lü Tıp öğrencilerinden kalpleri ısıtan proje: "Leyla’dan Sonra"

KTÜ Tıp Fakültesi öğrencileri, "Leyla’dan Sonra" projesiyle hasta çocuklara moral veriyor, dileklerini gerçekleştiriyor.
KTÜ’lü Tıp öğrencilerinden kalpleri ısıtan proje: "Leyla’dan Sonra"

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri, "Leyla'dan Sonra" projesi kapsamında düzenledikleri etkinliklerle, hastalıklarla mücadele eden çocuklara moral vermek ve dileklerini gerçekleştirmek için özveriyle çalışıyor.

2014 yılında İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından başlatılan ve ülke genelinde farklı tıp fakültelerinde uygulanan bu anlamlı proje, KTÜ'de Düşlerden Gülüşlere Kulübü çatısı altında devam ediyor.

Proje kapsamında, Farabi Hastanesi’nin hematoloji ve adölesan servislerinde tedavi gören kanser ve kronik hastalıklı çocuklara destek olunuyor.

k3.jpg

Çocukların Dilekleri İçin Seferberlik

Kulüp üyesi 135 tıp fakültesi öğrencisi, düzenli aralıklarla çocuklarla bir araya gelerek kitap okuma, boyama, yapboz ve çeşitli oyunlar gibi etkinlikler gerçekleştiriyor. "1 çocuk, 1 dilek" mottosuyla hareket eden öğrenciler, çocukların dileklerini öğrenerek gönüllülerin desteğiyle hayata geçiriyor.

Bu çalışmalar, hem miniklerin yüzünü güldürüyor hem de geleceğin doktorlarının empati ve sevgi dolu bireyler olarak yetişmesine katkı sağlıyor.

“Gerçekten Güzel Şeyler Yapıyoruz”

Projeye danışmanlık yapan KTÜ Farabi Hastanesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Gökçe Pınar Reis, öğrencilerin çalışmaları hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Bu kulüp, sosyal yardıma ve ilgiye ihtiyaç duyan çocuklar için büyük bir özveriyle çalışıyor. Pediatri servislerinde düzenledikleri etkinliklerle çocukların yalnız olmadıklarını hissettiriyorlar. Bu sevgi dolu yaklaşım, geleceğin doktorlarının mesleki ve insani gelişimi açısından çok kıymetli."

“Onların Güler Yüzü Bizi Mutlu Ediyor”

Kulüp Başkanı ve tıp fakültesi son sınıf öğrencisi Buğra Şener, projeye 3 yıl önce dahil olduklarını belirterek, "Adölesan ve hematoloji servislerini düzenli olarak ziyaret ediyoruz. Çocuklarımız burada uzun süre kalıyor ve biz onların bu süreçteki en yakın arkadaşları oluyoruz. Onların güler yüzünü görmek, dileklerini karşılamak bizi de çok mutlu ediyor." dedi.

k2.jpg

Kulüp Başkan Yardımcısı Meryem Asude Taşkın ise dileklerin "leyladansonra.com" adlı site üzerinden gönüllülere ulaştırıldığını belirtti:

"Gönüllüler sitemizden çocukların dileklerini seçerek bize ulaşıyor. Çocuğun istediği hediye, kargoyla gönderildikten sonra ekip arkadaşlarımız tarafından teslim ediliyor. Biz burada bir köprü görevi görüyoruz."

Miniklere Dışarıda da Destek

Kulüp üyesi Esma Kavanoz, hastane ziyaretlerinin yanı sıra dışarıda da çeşitli etkinliklerle çocuklara destek olmaya devam ettiklerini belirtti.

Kavanoz, bu tür etkinliklerle çocukların sosyal yaşama katılımlarını artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

KTÜ Tıp Fakültesi öğrencileri, "Leyla'dan Sonra" projesiyle çocukların hayatlarına dokunmaya ve onlara umut olmaya devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir