Meteoroloji uyardı! Trabzon hafta sonu sağanak yağışa teslim olacak

Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölgesi bu hafta sonu gök gürültülü sağanak yağışların etkisi altına girecek.

Meteoroloji uyardı! Trabzon hafta sonu sağanak yağışa teslim olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Doğu Karadeniz Bölgesi bu hafta sonu gök gürültülü sağanak yağışların etkisi altına girecek.

Özellikle kıyı illerinin iç kesimlerinde yağışlar yerel olarak kuvvetli şekilde hissedilecek. Vatandaşlar ani sel ve su baskınlarına karşı uyarıldı.


Trabzon, Rize, Giresun ve Artvin'in iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayanların tedbirli olmaları, su baskınlarına karşı dikkatli ve hazırlıklı olmaları gerektiği belirtildi.

Yağışların yer yer kuvvetli olabileceği ve özellikle yüksek kesimlerde daha fazla etkili olabileceği tahmin ediliyor. Bu durum, toprak kaymalarına da yol açabilir.

Meteoroloji uzmanları, özellikle dere yatakları ve su baskını riski taşıyan bölgelerde dikkatli olunmasını gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler