Meteoroloji’den bölgeye uyarı! Kuvvetli sağanak bekleniyor

Meteoroloji'den yapılan açıklamada Giresun, Rize, Trabzon ve Artvin’e sağanak dolayısıyla uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji’den bölgeye uyarı! Kuvvetli sağanak bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan değerlendirmelere göre, ülkenin kuzeydoğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Giresun, Rize, Trabzon, Artvin, Ardahan çevreleri ve Van’ın doğu ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık hava hakim olacak.

Yağışların, akşam saatlerinde Rize ve Artvin'in kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Marmara’nın güneybatısı, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve sıcaklıkların ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Ancak Marmara’nın güneybatısı, Ege kıyıları, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda rüzgarın kuvvetli (40-60 km/saat) olması bekleniyor.

Rize ve Artvin'in kuzeyinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler