Meteoroloji'den Trabzon ve 9 ile "Sarı Kod" uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz kıyısındaki Trabzon ve 9 ilde sarı kodlu uyarıda bulundu.

Meteoroloji'den Trabzon ve 9 ile "Sarı Kod" uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz kıyısındaki Trabzon dahil 10 il için sarı kodlu uyarıda bulundu.

Perşembe günü ve hafta sonu sıcaklıkların Anadolu’da düşmeye devam edeceğini belirten uzmanlar, hafta sonu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda da dahil olmak üzere 5-10 cm kar yağışı olabileceği uyarısında bulundu.

Doğu Karadeniz'de Yerel Kuvvetli Yağış Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Doğu Karadeniz’de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yarın öğle saatlerinden itibaren Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli, akşam saatlerinden itibaren ise Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Fırtına ve Ulaşım Aksamalarına Karşı Uyarı

14 Ekim Pazartesi sabah saatlerinden itibaren yağışların etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ancak ani sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği bildirildi.

Meteoroloji’nin sarı kodlu uyarıda bulunduğu iller ise şu şekilde sıralandı: Artvin, Giresun, Kastamonu, Ordu, Rize, Sinop, Trabzon, Zonguldak, Bartın ve Düzce.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler