Murat Taşkın yeni kitabını imzaladı! “Satır Arası” raflarda

Gazeteci-Yazar Murat Taşkın “Satır Arası” kitabına imza günü düzenledi.

Murat Taşkın yeni kitabını imzaladı! “Satır Arası” raflarda

Trabzon Basınının duayen isimlerinden Gazeteci-Yazar Murat Taşkın yeni kitabı için imza günü düzenledi.

Havaalanı mevkiindeki Akoluk Kitabevi’nde düzenlenen imza gününe Devlet eski bakanlarından Cumhurbaşkanlığı Etik Kurulu Üyesi Faruk Nafiz Özak, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Mikbir Hakan Canbakal, Ulusal Fındık Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Sebahattin Arslantürk, DKİB Fındık ve Mamulleri Sektör Komitesi Başkanı Mehmet Cirav, Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Ali Haydar Gedikli, Trabzonspor Mali Saymanı Sami Karaman, Trabzonspor Genel Sekreteri Kemal Ertürk, Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Fatih Solak, Ali Beyazlı, Trabzonspor Kulübü Divan Kurulu Başkanı Mahmut Ören, Divan Kurulu eski başkan Av. Ali Sürmen, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük, TSYD Trabzon Şube Başkanı Selçuk Kılıç ve gazeteciler katılım gösterdi.

f3.jpg

50 yıllık meslek yaşamına sığdırılan yaşanmışlıklar, yazmışlıklar veya kıssalardan alınan hisseli toplumla paylaşmak adına böyle bir “Satır Arası” serisi başlattığını ifade eden Murat Taşkın, satır arası demesinin sebebini ise şu cümlelerle açıkladı:

f1.jpg

“Bir Japon atasözü vardır kişiye balık değil olta verin. Biraz o şekilde yazıları yazarak mesleğimizi sürdürdük, sonra da bunları toplumla paylaşmanın yararlı olacağını düşündüğüm için arkadaşlarımızın ısrarlarıyla 'Satır Arası 1' diye başladık. Bunlar daha çok yaşanmışlıklarla ilgili hikayeler. İkincisi, biraz fındık konusunda uzmanlığımız olduğu için fındıkla ilgili olacak.

Üçüncüsü, sporun içinde yer aldık 2000'den beri, sporla ilgili. Dördüncüsü, ekonomiyle ilgili. Beşincisi de Türkiye'nin muzdarip olduğu bir alan olan siyasetteki çelişkiler ve çıkmazlarla ilgili olacak. Bu sanırım bir 2 yıllık süreyi kaplayacak. Peki neden kitap? Dünyada medeniyetin değişmeyen iki ölçüsü vardır, bunu herkes bilir: okumak ve dinlemek.

f2.jpg

Okumak için iyi kitap olması lazım, dinlemek için de sizi dinleten iyi okumuş olması lazım. Bu birbiriyle ilişkili iki alan olduğu için 'söz uçar, yazı kalır' gerçeğine de medya kısmında inanmış birisiyim. Bu nedenle de medya ifadesini, genellikle gazetecilik ibaresini kullanan bir süreçten geliyorum. O sürecin devam etmesi gerektiğini düşündüğüm için de bu tür kitabın yayınlanması için elimizden gelen çabayı gösteriyorum.”

f4.jpg

f5.jpg

f8.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler