Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mesut İskenderoğlu, coğrafi işaretli ürünlerin korunması ve bu alandaki farkındalığın artırılması amacıyla sempozyum düzenleyeceklerini açıkladı.
İskenderoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, coğrafi işaretli ürünlerin bazı kesimler tarafından taklit edilerek piyasaya sürüldüğünü, bunun da ürünlerin marka değerini düşürdüğünü ve ekonomik kayıplara yol açtığını belirtti.
Kamuoyunda bu konuda bilinç oluşturulmasının önemine değinen İskenderoğlu, “Planladığımız sempozyumla hem yerel ekonomiye katkı sağlamayı hem de coğrafi işaretli ürünlerin korunmasına destek olmayı hedefliyoruz” dedi.
İskenderoğlu ayrıca, coğrafi işaretli ürünlerin yasa dışı yollarla taklit edilip istismar edilmesinin önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.
Kaynak: