Ortahisar Belediyesi En Mutlu Köy’ün kapılarını TÜBİTAK için açtı

Ortahisar Belediyesi, TÜBİTAK’ın desteklediği proje kapsamında; tarım alanında iş hayatına dahil edilmesi hedeflenen 12 özel gereksinimli bireyin ‘iş başvurusu yapma eğitimi’ için En Mutlu Köy yerleşkesinin kapılarını açtı.

Ortahisar Belediyesi En Mutlu Köy’ün kapılarını TÜBİTAK için açtı

Ortahisar Belediyesi, özel gereksinimli bireylerin iş hayatına katılma sürecine katkı sağlıyor. Ortahisar Belediyesi, Karadeniz Özel Eğitim Meslek Okulu tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görülen TÜBİTAK 4008 “Özel Eğitim Meslek Okulu Öğrencilerine Tarım Alanı’nda İstihdama Yönelik İş Kültürü Kazandırılması” adlı proje kapsamındaki iş başvurusu yapma eğitimine ev sahipliği yaptı.

Projenin, En Mutlu Köy yerleşkesindeki eğitim programına; Ortahisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özer İskender, Tarımsal Hizmetler Müdürü Osman Yılancı, Karadeniz Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Fazlı Bal, proje ekibi ve 12 özel gereksinimli birey ile aileleri katıldı.

sokak2.webp

TOPRAKLA UĞRAŞMAMIZ LAZIM

12 özel gereksinimli bireyin En Mutlu Köy yerleşkesindeki eğitim programında bir konuşma yapan Ortahisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özer İskender, “Sanayileşmenin ardından köyden kente göçler ve bütün insanların kentlerde toplanmasıyla, insanların tarım alanlarından ve hayvancılık faaliyetlerinden uzaklaşması bizleri karanlık bir noktaya doğru itiyor.

Toplumuzun geneli yoğunlukla dijital dünyaya ilgi duyuyor ve her şeyi telefonlarla çözmeye çalışıyoruz. Oysaki toprakla uğraşmamız lazım, hayvancılık da yapmamız lazım. Bu bağlamda Özel Eğitim Meslek Okulu Öğrencilerine Tarım Alanında İstihdama Yönelik İş Kültürü Kazandırılması projesi çok önemli.

Gençlerimizin, çocuklarımızın toprakla buluşması, zanaatla buluşması gerçekten çok önemli. Dünyamızın kurtuluşu ancak toprakla buluşmamız ve üretim yapmamız halinde mümkün olabilir. Bu bağlamda okulumuzun bu projesini çok önemsiyoruz ve Belediye Başkanımız Ahmet Kaya’nın da bu projeyi desteklediğinin altını çiziyorum.

Ortahisar Belediyesi olarak üretim odaklı projeleri, paydaşlarını ve bu projelerle alakalı süreçleri yakinen takip edip destek sağlayacağımızın bilinmesini istiyorum.” dedi.

sokak3.webp

Hafif düzeyde zihinsel engelli 12 bireyin tarım alanında iş yaşamına katılımına destek olmak amacıyla hazırlanan proje dahilinde; doğru iletişim kurma, öfke kontrolü, stresle başa çıkma, sorun çözme ve iş arkadaşları ile uyumlu çalışma, iş sağlığı ve güvenliği, ürün pazarlama konularında da eğitimler verilecek.

sokak4.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler