Ortahisar Belediyesi’ndeki zam polemiğinde uzlaşma sağlandı

Bugün gerçekleştirilen Ortahisar Temmuz ayı Meclis Toplantısında bazı kalemlere yapılan zamlarla ilgili çıkan tartışmalarda uzlaşmaya varıldı.

Ortahisar Belediyesi’ndeki zam polemiğinde uzlaşma sağlandı

Trabzon Ortahisar’da Temmuz ayı Meclis Toplantıları devam ediyor.

Ortahisar Belediyesi Temmuz ayı Meclis Toplantıları’nın üçüncü oturumu bugün gerçekleşti.

Toplantı Başkan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya yönetmeliğinde yapıldı.

AK Parti ve MHP grubu Ortahisar Belediyesi'nde bazı kalemlere yapılan zamlarla ilgili mahkemeye başvurmuştu.

Bugün yapılan toplantıda zamlara ilgili uzlaşmaya gidildiği ifade edildi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Zeki Kavanoz, konuya yönelik, “Zamlarla ilgili biz ortak akıl görüşmesi yaptık. Rakamlar gerçekten çok yüksekti. Hem bayram hem aradaki 1 aylık süre zarfında bizlere tepki geldi. Dün böyle bir mahkeme sürecine başvurmak zorunda kaldık. Ortak bir teklif gelirse değerlendiririz şeklinde de bir konuşmamız oldu. Cüneyt beyle de konuştuk öğleden önce fiyatlar üzerinde bir uzlaşı sağladık. Yeni fiyatları belirleyeceğimiz kararına vardık. Gereğinin yapılacağını söylemek istedim.” ifadelerini kullandı.

MHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi de bir açıklama yaparak, “Biz MHP adına dik konuşur dik yürürüz. Bundan sonraki böyle konularda belediyenin sorunlarını nasıl çözebiliriz diye düşünerek ilerlemeliyiz.” dedi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, ortak akılla hareket edilmesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: “Müzakere ederek ortak akılla ilerlersek bu doğru olacaktır. Hepimizin düşüncesi bu şekeldedir. Ortak akıllı bir iş yapıyorsak herkesin bilgisi olması lazım.”

CHP'li Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu ise, “AK Partili arkadaşlarla beraber bir görüşme yapmıştık. Ortak akıl ortaya koymuştuk. Bazı yükselmeler oldu. Sonunda böyle bir karar aldık. Kasım ayında bütçe görüşmelerinde tekrar ele alalım değerlendirelim diye bir görüş belirledik. Orada bir çalışma yapacağız. Tüm belediyeleri inceledik. Bazı fiyatlarda değişiklikler yaptık.” açıklamalarında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler