Ortahisar Belediyesi’nden Kadınlar Günü’ne özel sergi!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla, Ortahisar Belediyesi’nde sanatçı Harun Yavruoğlu’nun karikatürlerinden oluşan ‘Kadına Yönelik Her Türlü Şiddete Sıfır Tolerans Sergisi’ açıldı.
Ortahisar Belediyesi’nden Kadınlar Günü’ne özel sergi!

Ortahisar Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında "Kadına Yönelik Her Türlü Şiddete Sıfır Tolerans" temalı bir karikatür sergisi düzenledi. Sanatçı Harun Yavruoğlu’nun eserlerinden oluşan sergi, kadına yönelik şiddete dikkat çekmeyi amaçladı.

Başkan Kaya: "Atatürk, Türk Kadınını Baş Tacı Yapmıştır"

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, serginin açılışında yaptığı konuşmada, kadın haklarının savunulmasının ve fırsat eşitliğinin önemine vurgu yaptı.

"Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş hamurunda, kadına değer veren bir anlayış vardır. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınını baş tacı yapmış ve seçme-seçilme hakkı başta olmak üzere birçok hak kazandırmıştır. Kadınlarımızın her alanda yer alması gerektiğine inanıyoruz. Ortahisar Belediyesi olarak bu anlayışla hareket ediyoruz ve şu an 6 kadın müdürümüz bulunuyor. Kadınların daha fazla temsil edilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

sergi1.webp

Kadına Şiddete Karşı Sıfır Tolerans

Başkan Kaya, kadına yönelik artan şiddet vakalarına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Geçen yıl ülkemizde 422 kadın cinayeti işlendi. Bu rakam korkunç bir tabloyu gözler önüne seriyor. En acı tarafı ise bu kadınların büyük çoğunluğunun en yakınlarındaki kişiler tarafından öldürülmesi. Kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmak için toplumsal farkındalığı artırmalı, kadınlarımızın haklarını her alanda korumalıyız.”

"Bu Sergi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Bir Mesajdır"

Kadına dair yaşanmışlıkları karikatürleriyle anlatan merhum Harun Yavruoğlu’nu rahmetle anan Başkan Kaya, sanatın farkındalık yaratmadaki gücüne vurgu yaptı.

"Rahmetli Harun Yavruoğlu, eserleriyle kadınların yaşadığı sorunları güçlü bir şekilde anlatan değerli bir sanatçımızdı. Bugün burada açtığımız sergi, kadın haklarına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık yaratmak adına büyük bir anlam taşıyor."

sergi2.webp

Ortahisar Kent Konseyi’nden Destek Mesajı

Ortahisar Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Canan Nehbit, kadın haklarına erişimin önemine dikkat çekerek 8 Mart’ın bir anma günü olduğunu belirtti.

"Bu gün, kadınların eşit haklara ulaşmasına vesile olacak bir farkındalık günüdür. Kadınları geride bırakan toplumlar gelişemez. Kadınların en temel hakkı olan yaşam hakkına dikkat çekmek için bu sergiyi açtık. 1 Ocak’tan 7 Mart’a kadar 69 kadın cinayeti işlendi. Bu vahim tabloyu değiştirmek için mücadele etmeye devam edeceğiz."

sergi3.webp

Sergi Büyük İlgi Gördü

Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen serginin açılışına Başkan Ahmet Kaya ve eşi Tuğba Kaya, Ortahisar Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Canan Nehbit, CHP Ortahisar Kadın Kolları Başkanı Şennur Gülen Özkan, sanatçı Harun Yavruoğlu’nun ailesi ve çok sayıda davetli katıldı.

sergi4.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir