Ortahisar Belediyesi'nden kahverengi kokarca ile mücadeleye destek!

Ortahisar Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısında açıklama yapan Başkan Kaya, kahverengi kokarca ile mücadele konusunda ilaçlar Ortahisar Belediyesince tedarik edileceğini açıkladı.

Ortahisar Belediyesi'nden kahverengi kokarca ile mücadeleye destek!

Ortahisar Belediye Meclisi ekim ayı toplantıları devam ediyor. Ekim ayının 6’ıncı oturumu Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya yönetiminde gerçekleştirildi.

Kahverengi kokarcaya yönelik gerçekleştirilen çalışmalara yönelik soru yöneltildi.

SADECE FINDIĞI TEHDİT ETMİYOR

Başkan Kaya konuyla ilgili, "Ortahisar Ziraat Odası başkanı beni ziyaret etti orada yapılması gerekenleri konuştuk. Büyük bir afet ile karşı karşıyayız bunun ele alınması gerektiğini düşünüyorum.

Bende bir fındık üreticisiyim özellikle kokarcanın musallat olduğu yerlerde büyük kayıplar var. Bununla da bütün muhattapların birleşerek yapması gerektiğini kanaatindeyim. Toplantı da ilaç tedarik etme konusunda karar kıldık.

İki ilaçlardan birinin hangi miktarda alınması gerektiğine yönelik görüşme yapıp aksiyon alacağız. Sıkıntı büyük bir sıkıntı. Sadece fındığı değil tarım ürünlerini tehdit ediyor hep beraber mücadele etmek zorundayız." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler