Ortahisar Belediyesi SGK haczini kaldırmak için çözümü böyle buldu!

Trabzon'da Ortahisar Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantıları devam ediyor.

Ortahisar Belediyesi SGK haczini kaldırmak için çözümü böyle buldu!

Ortahisar Belediyesi’nin Temmuz ayı toplantıları ikinci günde de devam etti. Meclise başkanvekili Cüneyt Zorlu başkanlık yaptı.

Bugünkü toplantıda Ortahisar Belediyesi’ne ait iki adet arsanın satışı damga vurdu.

Satış gerekçesi olarak da makam araçlarının değiştirilmesine engel olan SGK hacizleri gösterildi.

Daha önce değiştirilmeye çalışılan araçlar üzerlerindeki hacizler nedeniyle satılamadı.

Ortahisar Belediyesi de durumu çözmek için ilginç bir yönteme başvurdu. İlk olarak ORBEL’e 2 adet arsa satışının gerçekleşmesi ve ardından da ORBEL’in bu arsaları SGK’ya devrederek araçlardaki hacizlerin kaldırılması sağlanacak.

Akoluk mahallesindeki otlak ve Kamışlı Mahallesi’ndeki çalılık niteliğindeki arsaların satışı mecliste yapılan görüşmeler sonrasında oy birliği ile kabul edildi.

Konu ile alakalı açıklama yapan Ortahisar belediyesi başkanvekili Cüneyt Zorlu “Zorlu, “Sizin aracınız yolda kalıyor, itiyoruz, döküntü halinde. Yine aracı satıp, yine aynı modelde araç alınması gibi yöntem gidelim dedik ancak hepsinin üzerinde bir takım haciz ve yazılar var. SGK, “bize mülk, gayrimenkul verin de hacizleri kaldıralım” dedi, Bizden 2 arsa bulduk. Satışını yapacağız. ORBEL’e satışını yapacağız. Bu şekilde ORBEL’in bu yükünü kaldırmaya çalışacağız, SGK’ya vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler