Ortahisar Belediyesi'ni denetleyen il başkanından eleştirilere cevap: "Hasta olan birisi AK Partili diye..."

Ortahisar Belediyesi’nin borç tartışmasında, bağımsız denetçilerin 792 milyon TL borç açıkladığı rapor sonrası Hasan Kamil Velioğlu eleştirildi. Velioğlu, çalışmasının mali verilere dayandığını ve polemiği bitirmek amacıyla yaptığını söyledi.

Ortahisar Belediyesi'ni denetleyen il başkanından eleştirilere cevap: "Hasta olan birisi AK Partili diye..."

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın belediyeyi devraldıklarında Ortahisar Belediye’nin borcunun 857 milyon TL olduğunu açıklamasının ardından, Ortahisar Belediyesi önceki dönem Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in bu borcun 596 milyon TL olduğunu belirtmesi ile tartışma çıkmıştı.

Tartışmanın ardından Kaya, durumu bağımsız denetçilere inceleteceğini belirtmiş ve bu denetlemeye Hasan Kamil Velioğlu ile iki meslektaşı talip olmuştu. Bağımsız denetçilerin raporuna göre belediyenin borcunun 792 milyon 228 bin TL olarak açıklanmasının ardından Velioğlu’nun Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı olması nedeni ile yeni tartışma çıktı.

MUHASEBESEL ELEŞTİRİ DUYMADIM

Velioğlu bu konuda açıklama yaparak şunları dile getirdi: “Benim orada yaptığım çalışma tamamen belediyenin ve şirketlerinin mali tabloları üzerinden ve mali verileri üzerinden yapılan bir çalışmadır. Yazdığımız her rakamın mutlaka bir evrakı, bir belgesi, bir kaydı var. Şuana kadar da muhasebesel bir eleştiri duymadım.

Bir hastanın AK Parti Trabzon İl Başkanı diye Sezgin (Mumcu) hocaya gitmemesi ne kadar yanlışsa, aynı şekilde muhasebesel bir konuda 20 yıllık mesleki tecrübesi olan birinin, ayrıca Belediye Meclis Üyeliği ve Belediye Plan Bütçe Komisyon Başkanlığı yapmış birinin bir belediyenin hesaplarını incelemesi sırf İl Başkanlığı yaptığı için eleştiriliyor olması aynı derecede yanlıştır.”

GEREKSİZ POLEMİK BİTSİN DİYE YAPTIM

“Yaptığımız bu teknik çalışmayı eleştirenler muhtemelen kendi yaptıkları çalışmanın yanlışlığını bildiği için ve bizim açıkladığımız raporun doğru olduğunu düşündüğü için buradan kendilerince bir eleştiri ortaya koyuyorlar ve raporun gerçekliğini raporun ciddiyetini sulandırmaya çalışıyorlar.

Ben bu çalışmayı ne Ahmet Metin Genç’i eleştirmek için, ne de Ahmet Kaya’yı bir şeyden kurtarmak için, ne de herhangi bir menfaat elde etmek için yaptım. Ben bu çalışmayı hiçbir bedel almadan iki belediye başkanımız arasındaki gereksiz polemiğin bitip kendilerinin tamamen şehre hizmete odaklanması için şehir adına yaptım."

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler