Ortahisar Belediyesi’nin 2025 Yılı Performans Programı onaylandı

Ortahisar Belediyesi’nin 2025 Yılı Mali Performans Programı görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.

Ortahisar Belediyesi’nin 2025 Yılı Performans Programı onaylandı

Ortahisar Belediye Meclisi’nin altıncı birleşimi Belediye Başkanı Ahmet Kaya yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen Ortahisar Belediyesi’nin 2025 Yılı Mali Performans Programı görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Temel Çoban, 2025 Mali Yılı Performans Programının komisyonda oybirliğiyle kabul edildiğini dile getirerek, komisyonun program hakkında hazırladığı raporu okudu. Raporun okunmasından sonra Ortahisar Belediyesi’nin birim müdürlüklerine ait harcama ve yatırım giderleri ayrı ayrı okunarak meclis üyelerinin konuyla ilgili görüş ve eleştirileri dinlendi.

“ALEYHİMİZE SONUÇLANAN DAVALAR GENELDE KAMULAŞIRMASIZ EL ATMA DAVALARI”

Belediye Başkanı Ahmet Kaya ve birim müdürleri, meclis üyelerinin performans programıyla ilgili görüş ve eleştirilerini dinleyerek yöneltilen soruları cevapladı.

Hukuk İşleri Müdürlüğü’nün 2025 Mali Yılı Performans raporunun sunumuna ilişkin kaybedilen davalarla ilgili gelen soruyu yanıtlayan Hukuk İşleri Müdürü Avukat Yasemin Kol, kaybedilen davaların genel olarak kamulaştırmasız el atma davaları olduğu bilgisini paylaştı.

Avukat Kol, “Genelde kamulaştırmasız el atma davaları, aleyhe sonuçlanan davalar oluyor. İmar planında kesinleştikten sonra 5 yıl içinde gereğini yapmamışsanız yine el atma iddiası da devam eder. Kamulaştırma yapmamışsanız, vatandaşların talep ve iddiaları devam eder. Lehimize sonuçlanan davalar ise genel olarak vatandaşın imar kirliliğine neden olduğu, ruhsatsız ve izinsiz yapılar inşa ettiği konulardaki davalardır” dedi.

“BORÇ YÜKÜNÜ BERTARAF ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Kamulaştırmasız el atma davalarının ciddi bir sorun olduğunu ifade eden Başkan Kaya, “Bu konuyla ilgili toplantılar yaptık. Komisyon oluşturduk. Belediyemizin bu davalar nedeniyle ağır yüklerle karşı karşıya kalıyor. Bütün kamulaştırmasız el atma dosyalarını ele alıp bunlarla alakalı nasıl çözüm üretiriz diye 1 aydır mücadele veriyoruz. Bu çalışmalarımız doğrultusunda inisiyatif alarak, önümüze çıkacak borç yükünü bertaraf etmeye çalışıyoruz” dedi.

Değerlendirmelerin ardından tüm müdürlüklerin 2025 Mali Yılı Performans Programı okundu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın söz hakkı verdiği grup başkan vekilleri, programın hayırlı olması temennisinde bulundu. Yapılan oylama ile Ortahisar Belediyesi’nin 2025 Yılı Mali Performans Programı oybirliğiyle kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler