Ortahisar Belediyesi'nin yaz spor okulu açıldı

Ortahisar Belediyesi tarafından yaz spor okulu açıldı.

Ortahisar Belediyesi'nin yaz spor okulu açıldı

Ortahisar Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Yaz Spor Okulu’nun açılışı, Ortahisar Belediyesi Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılının sona ermesinin ardından çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlaması amacıyla başlatılan Yaz Spor Okulu’na 450 öğrenci katıldı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, çocukların yaz tatillerini sportif faaliyetlerle geçirmelerinin önemine dikkat çekerek, “İstiyorum ki, çocuklarımız spor yapsınlar. Hem zihinsel hem de bedensel gelişimlerini sporla birlikte tamamlasınlar” dedi.

ortahissar-3.webp

“ÇOCUKLARIMIZIN YAZ TATİLİNİ SPORTİF FAALİYETLERLE GEÇİRMESİ SON DERECE ÖNEMLİ”

Yaz Spor Okulu’nun açılışında konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, çocukların yaz tatillerini internet, cep telefonu gibi alışkanlıklardan kurtularak sportif faaliyetlerle geçirmelerini sağlamak amacıyla spor okulu düzenlediklerini belirterek şunları dile getirdi:

“Böyle cıvıl cıvıl, pırıl pırıl gençlerimiz, yaz tatilini spor yaparak, sporun o güzel ahlakından, güzelliğinden faydalanarak geçirecekler. Buna vesile olmaktan, katkı sunmaktan çok büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Trabzon bir spor kentidir. Gönül istiyor ki, bütün yavrularımız spor yapabilsinler. Her branşta, sporla meşgul olabilsinler. Kötü alışkanlıklardan, o telefon başında oturup ekrana bakmaktan uzaklaşsınlar, arkadaşlarıyla futbol, basketbol, voleybol oynasınlar, yüzsünler. Bu tür faaliyetlerle vakitlerini geçirsinler. Çünkü bizim çocukluğumuz böyle güzelliklerle geçti. O oyunlarımız yardımlaşmayı, paylaşmayı, dayanışmayı, hayatı öğretiyordu. Ama yeni nesil bizim kadar şanslı değil. Maalesef çocuklarımız vakitlerini ekran başına kilitlenerek geçiriyorlar. Bu beni bir baba olarak son derece üzüyor. İstiyorum ki, çocuklarımız spor yapsınlar. Hem zihinsel, hem de bedensel gelişimlerini sporla birlikte tamamlasınlar.”

“YAZ SPOR OKULUMUZDAN GELECEĞİN ŞAMPİYON SPORCULARI YETİŞECEKTİR”

Spor Okulunda görev yapan hocaların alanında başarılı isimlerden oluştuğunu dile getiren Başkan Kaya, “Birbirinden değerli branşlarda 450’ye yakın yavrumuzla birlikte okulumuzu açıyoruz. Burada eğitim verecek hocalarımızın her biri, alanında çok başarılı, şampiyonluklar yaşamış, yaşatmış birbirinden değerli isimler. Onlara da çok teşekkür ediyorum, emeklerine sağlık diyorum. İnanıyorum ki, bu gördüğünüz kadro içinden çok sayıda şampiyon sporcu çıkaracaklar. Ben şimdiden aramızdan çıkacak yeni şampiyonlara başarılar diliyorum, bütün yavrularımı gözlerinden öpüyorum. Güzel bir yaz sezonu geçirmelerini temenni ediyorum. Bu anlamda da bizlere ne görev düşüyorsa yavrularımızın, hocalarımızın yanında olacağımızı bilmenizi istiyorum. Katılımınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Kaya, daha sonra Yaz Spor Okulu futbol takımında yer alan çocuklarla futbol oynadı.

Yaz Spor Okulu’na, sekiz farklı branşta 18 profesyonel antrenör ve 450 öğrenci katılıyor. En fazla başvuru, 250 öğrenciyle yüzme kursuna olurken, futbola 70, tekvandoya 50, boksa 25, hentbola 20, tenise 15, kick boksa 10 ve muay taiye ise 10 öğrenci kayıt yaptırdı. Kurslar 3 Temmuz-16 Ağustos tarihleri arasında düzenleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler