TEKNOFEST’te Trabzonlu gençlerden derece! Türkiye üçüncüsü oldular

Trabzon Naci Orhan Bilgisayar Bilimleri Merkezi, TEKNOFEST'TE Engelsiz Yaşam Teknolojileri Alanı’nda dereceye girerek önemli bir başarıya imza attı.

TEKNOFEST’te Trabzonlu gençlerden derece! Türkiye üçüncüsü oldular

2-6 Ekim tarihleri arasında Adana'da düzenlenen ve Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali olarak bilinen TEKNOFEST'e bu yıl da büyük bir ilgi vardı. Ülke genelinden ve yurt dışından binlerce ziyaretçinin akın ettiği etkinlikte, lise ve üniversite düzeyinde projeler yarıştı.

Bu yıl TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilen yarışmalarda Trabzon Naci Orhan Bilgisayar Bilimleri Merkezi, önemli bir başarı elde etti.

tekno-3.webp

Lise kategorisinde yarışan “Kodlayap Çekim Alanı” takımı, hazırladıkları projeyle özel gereksinimli bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar yaptı.

Engelsiz Yaşam Teknolojileri Alanı'nda yarışan takım, geliştirdikleri inovatif çözümlerle dikkat çekti. Projeleri, özel gereksinimli bireylerin günlük yaşamlarında karşılaştıkları zorlukları azaltmayı hedefleyen bir teknoloji çözümü üzerine odaklandı.

Yarışmada dereceye girerek 3. olan takım, ödüllerini alanında uzman isimlerin yer aldığı jüri tarafından aldı.

tekno-2.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler