TLYD Baharı şarkılarla karşıladı

Trabzon Liselerinden Yetişenler Kültür ve Dayanışma Derneği-Vakfı (TLYD) Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından verilen ‘Türk Müziği Bahar Konseri’ ayakta alkışlandı.

TLYD Baharı şarkılarla karşıladı

KTÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere Trabzon Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Trabzon Bölge Adliyesi 3.Ceza Dairesi Başkanı Fatih Aksoy, TLYD Vakfı Başkanı Ahmet Kahraman, Trabzon Sanatevi Derneği Başkanı Adnan Taç, Trabzon’daki müzik derneklerinin başkan, yönetici ve şeflerinin yanı sıra çok sayıda davetli ve sanatsever katıldı.

Sunuculuğunu Yasemin Uzun’un yaptığı, Şef Özdemir Hafızoğlu yönetimindeki TSM korosu Türk Musikisine hayat veren ünlü bestekarlarımızın ölümsüz eserlerine yer verirken, birinci bölümde Tekin Çebi, Duygu Şahin Dülber, Cemile İrem Aydın solist olarak sahne aldılar. Birinci bölümün sonunda Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına ithafen ‘Geliyor Başbuğumuz” şarkısı seslendirildi.

TLYD Baharı şarkılarla karşıladı

TRT Trabzon TSM Çocuk Korosu büyüledi!

İkinci bölümde ise yine birbirinden güzel eserler seslendiren koroya solist olarak Beduh Atakan, Murat Uzunali, Gizem Sağlam Bülbül ve İlhan Yavuz eşlik ettiler. Bu bölümün sonunda ise TRT Trabzon Radyosu TSM Çocuk Korosu da sahne alarak ustalarının yanında birbirinden güzel 4 eser seslendirdiler. Geleceğin sanatçıları performanslarıyla ayakta alkışlandı. Anneler Günü’ne denk gelmesi programa ayrıcalık katarken, TRT TSM Çocuk Korosunun sahnede yer alması da geceyi bir başka anlamlandırdı.
Annelere karanfil…

Konserin sonunda gecenin mimarı şef, bestekar Özdemir Hafızoğlu’na TLYD Dernek Başkanı Kenan Atalay tarafından çiçek verilirken, TRT Trabzon Radyosu Çocuk Korosunda yer alan çocukların anneleri tarafından da başkan Atalay’a plaket takdim edildi. Ayrıca Anneler Günü nedeniyle hanende ve sazende ekibinde yer alan annelere de gecenin anısına karanfil verildi.

Atalay: “Mayıslar özeldir"

TLYD Başkanı Kenan Atalay yaptığı konuşmada her ayın önemli olduğunu ancak Mayıs ayının çok özel olduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu:

“Yazın habercisi, işçilerimizin ve emekçilerimizin bayramı 1 Mayıs’ın olduğu aydır Mayıs ayı. İstanbul yine bu ayda Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilmiştir. Kurtuluş Savaşının başlangıcı olan Atatürk’ün benim doğum günüm dediği 19 Mayıs’ın olduğu ay. Hepimizi dünyaya getiren, yetiştiren annelerimizin gününün olduğu ay. Tüm annelerimizin Anneler gününü kutluyorum. Ahirete göç edenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı ömürler diliyorum. Çok önemli bestekarların unutulmaz eserlerine yer verdik bu akşam. Çocuklarımız annelerimize şarkılar hediye ettiler.

Sizlerde alkışlarınızla bizlere eşlik ettiniz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Trabzon’daki bütün dernekler zor şartlar altında kültür sanat faaliyetlerini yürütüyorlar. Ve görüyorsunuz yaş ortalaması da bir hayli yüksek. Artık bizim yerimizi bu arkamda gördüğünüz çocuklarımız olacak. Onları yetiştiren sizlere ve değerli hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Biz O’nlara güveniyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler