Tonya Tereyağı Festivali için son hazırlıklar tamamlandı

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, tüm halkımız “Tereyağı ve Horonun memleketi, Turizm Cenneti Tonya’mıza davet ediyorum.” dedi.

Tonya Tereyağı Festivali için son hazırlıklar tamamlandı

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel ve komite üyeleriyle birlikte, Büyükliman Bölgesi ve çevre illerdeki vatandaşları hafta sonu yapılacak olan festivale davet etti.

Yöresel sanatçıların üç gün boyunca performans sergileyeceği festival ile ilgili çağrı yapan Başkan Beşel, “İnsanlarımızın eğlenmeye, dinlenmeye ve ortak anlar yaşamaya sosyal ve psikolojik olarak ihtiyacı vardır. Festivalimiz aynı zamanda diğer şenliklerimizden daha ziyade bu ihtiyaca karşılık vermektedir” dedi.

Başkan Beşel yaptığı basın açıklamasında herkesi festivale davet ederek, “24 Ağustos Cumartesi ve 25 Ağustos Pazar günü iki gün olmak üzere Tonya Tereyağı ve Kültür Festivalimizin 21.’sini icra etmiş olacağız. Festivalimiz geleneksel hale gelmiştir. İnşallah bundan sonra varlığımız devam ettiği sürece bu festivali kutlayacağız. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize katılmak isteyen tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.

tere1.webp

Kadim Tonya Tereyağını ve kadim folklorumuzun bir daha hatırlatılması için festivalimizin başarılı olmasını ve güzel sonuçların verilmesini diliyorum. Amacımız Büyükliman havzasının, çevre ilçelerin ve Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen insanların bir araya gelip birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları yaşaması.

Tonya’mızın ziyaretiyle Tonya’nın değerlerinin hafızalarda bir daha tazelenmiş olmasıdır. İnsanlarımızın eğlenmeye, dinlenmeye ve ortak anlar yaşamaya sosyal ve psikolojik olarak ihtiyacı vardır. Festivalimiz aynı zamanda diğer şenliklerimizden daha ziyade bu ihtiyaca karşılık vermektedir” dedi.

BÜTÜN HAZIRLIKLARIMIZI YAPTIK

Tüm hazırlıkların tamamlandığı festivalde özellikle yerel sanatçılar ile anlaşıldığını belirten Başkan Beşel, “Bugüne kadar festivallerimiz birlik, beraberlik ve coşku ortamıyla icra edilmişti. Bütün hazırlıklarımız yaptık.

Tüm halkımızı davet ederek 21. Festivalimizin iyi ki geldim, bir daha gördüm, Tonya kültürünü olumlu yönde değerlendirdim diyerek ayrılacağı bir konsepte festivalimizi gerçekleştirmek için bütün hazırlıklarımızı yaptık. Sanatçılarımızın tercihinde yerel sanatçılarımızın tercih edilmesine özellikle önem gösterdik. Bazen beklenti ve eleştirilerle de muhatap oluyoruz.

Bu tür etkinliklerin organizasyonu emek itibariyle zor olmakla birlikte finans itibariyle de çok kolay değildir. Hele hele günümüzde fiyat dalgalarının çok yorucu olması nedeniyle sanatçılarımızın talep ettikleri ücretlerin yükselmesiyle bu konuda gücümüzün yetebileceği sanatçılarımızla anlaşmaya özen gösterdik.

Zira her sanat emeğinin bir karşılığı var. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmak üzere tercihlerde bulunduk. Hazırlıklarımız ve duyurularımız yapıldı.” ifadelerine yer verdi.

tere2.webp

SAHNE ALACAK İSİMLER

Beşel, “Festivallerin organizasyonu da, finansmanı da zor olduğunu ifade ederek, iş adamlarımızın ve iyilikseverlerimizin kapılarını çaldığımızda teveccühleriyle, sponsorluklarıyla bizleri ferahlatıyorlar. Uzattığımız elimizi geri çevirmeyen bütün sponsorlarımıza sizlerin aracılığıyla teşekkür ediyorum. Özellikle Vakfıkebir esnafımıza da hasetsen teşekkür ediyorum.

Bu güne kadar beni yalnız bırakmadılar. Yöresel sanatçıların yüzde doksanını aradık ve bir kısmının düğünü var. Bir kısmının önceden planlanmış etkinliği var. Bazılarında ise fiyat bakımından mutabakat sağlayamadık ve sanatçılarda özel bir tercihimiz olmadı.” dedi.

Festivalde Zeynep Başkan, Ali Alkurt, Neşat Aydın, Umut Berberoğlu, Ali Tetik, Efe Karagüzel, Kurtuluş Eyibil, Filiz Karadeniz, Batuhan Turan, Ayhan Oğuz, Mesut Maşeroğlu, Soner Ruhi Zaman, Alptekin Öztürk, Eser Meydan, Tolga Şamlı ve Yasın Erdoğan sahne alacaklar.

Festivalin sunuculuğunu ise Tosun Paşa olarak bilinen Ertuğrul Yayla yapacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler