Tonya’da Tereyağı Festivali coşturacak!

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel 21. Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali’ne yönelik açıklamalarda bulundu.

Tonya’da Tereyağı Festivali coşturacak!

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel 24-25 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan 21. Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali’ne yönelik açıklamalarda bulundu.

Festival, birinci gününde Horon ve kemençe günü olarak Hükümet Konağı önünde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Cumhuriyet Meydanı ve Süt Çeşmesi önünde son bulacak festival yürüyüşü ile başlayacak. Yarışmalar ve müzik günü olarak nitelendirilen ikinci gün ise Şehit Ayhan Güner ilkokulunun bahçesinde en iyi tereyağı yarışması, en iyi jersey ırkı düve yarışması, en çok süt veren üreticinin belirlenmesi ve en kaliteli süt veren üreticinin belirlenmesi yarışmalarından sonra gece mahalli sanatçıların sahne alacağı konserlerle festival sona erecek.

Festivalde Zeynep Başkan, Ali Alkurt, Neşat Aydın, Umut Berberoğlu, Ali Tetik, Efe Karagüzel, Kurtuluş Eyibil, Filiz Karadeniz, Batuhan Turan, Ayhan Oğuz, Mesut Maşeroğlu, Soner Ruhi Zaman, Alptekin Öztürk, Eser Meydan, Tolga Şamlı ve Yasın Erdoğan sahne alacaklar. Festivalin sunuculuğunu ise Tosun Paşa olarak bilinen Ertuğrul Yayla yapacak.

tere2.webp

HERKESİ DAVET EDİYORUM

2 gün gerçekleşecek festivale yönelik Beşel, şunları söyledi: “24-25 Ağustos tarihlerinde iki gün sürecek 21. Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivalini icra edeceğiz. Festivalimiz geleneksel hale geldi. Bir yıl şehitlerimiz ve bir yıl da pandemi dolayısıyla yapılamadı. İki yıl haricinde her yıl yapıldı.

Festivalimiz kapsamında festivalin aktif kısmını folklor oluşturacak. Pazar günü de yarışmalar düzenlenecek. Pazar günü Beşikdüzü, Şalpazarı, Tonya sınırında düzenlenen Şenliğimizin de festivale dahil edeceğiz. 12 sanatçımız halkımızın hoş vakit geçirmesine vesile olacak. Festival alanında Tonya Tereyağımızı almak isteyenler oradan temin edebilecek.

Şenliklerin amacı belli bir ürünü ve belli değerleri tanıtmak. Halkımızın senede bir defa bir araya gelip kardeşlik duygularını pekiştirmektir. Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivalimiz bu yönüyle başarılı olmuştur. Beş bin yedi bin kişi bu festivale iştirak etti. Memleket hasreti çeken kıymetli katılımcılarımızla festivalimiz hep kalabalık oldu. Bu yıl da kalabalık, etkin ve huzurlu bir şekilde geçer diye umuyoruz.

Festivale gelen bütün misafirlerimiz her zaman memnun olarak huzurla ayrıldı. Aynı huzuru bu sene de korumak için bu sene de önlemlerimizi alıyoruz. Festivaller icra edilmesi külfetli bir süreç. Tonya belediyemiz, kaymakamlığımız, Tonya kooperatifi ve esnaf odalarımız ile beş yapıdan oluşan komite ile festivalimiz icra ediliyor.

tere4.webp

En önemli ayak maddi boyutudur. Ben bu yönden geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da sponsor olan kişilere teşekkür ediyorum. Festivalimizin mali ayağı da belediyemize yük olmayacak şekilde oluşturuldu. Sanatçı seçiminde yöresel sanatçılara ağırlık verildi. Bugüne kadar başarıyla icra edilmiş Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivalini bu yıl da başarıyla icra edilmesini diliyorum. Tüm halkımızı festivalimize misafir olarak davet ediyorum.

Tonya Tereyağı tartışılmaz bir tereyağı. İnsan sağlığına zararı yok. Saraya kadar gönderilen özel bir ürün. Tonya'da yetişen bitkilerden ve o bitkilerden beslenen Jersey ırkı ineklerin sütüyle yapılan tereyağımız çok özeldir.

Tonya dışından gelen sütle üretilen yapılan tereyağını biz Tonya Tereyağı olarak kabul etmiyoruz. Gıda terörü ülkemizde kol geziyor. İnsanların çok dikkat etmesi gereken bir konu bu. Bu piyasada Tonya Tereyağı tartışılmaz ve vazgeçilmez bir üründür. Değeri de her yıl festivaller ile tüm ülkeye duyuruluyor. Festival komitemiz aracılığıyla düzenlenen 21. Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivalinin başarılı olmasını diliyorum.”

tere3.webp

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler