TRABİTAŞ’ın teminat mektubu Büyükşehir Meclisi’nin gündeminde! “Bizle ilgili değil”

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde TRABİTAŞ şirketinin borç yapılandırması için teminat mektubu alması gündeme geldi.

TRABİTAŞ’ın teminat mektubu Büyükşehir Meclisi’nin gündeminde! “Bizle ilgili değil”

Trabitaş şirketinin vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması için teminat mektubu alınması konusu meclis gündemine geldi.

Şirketin borçlarının yapılandırılmasına teminat olarak sunulacak 7 Milyon 750 Bin TL'lik teminat mektubu alınması için yetki verilmesi görüşüldü.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu konu ile ilgili "Bu teminat mektubu konusu bizle ilgili değil. Vergi dairesinin ve SGK'nın mevzuatında olan bir gereklilik.

Şirketin sahibi olan kurumun teminatı gerekiyor. Hukuken bir gereklilik var. Teknik bir ayrıntı. Yoksa hepsi Belediyenin kasası.

Teminat mektubu meselesinde bizde borçlanacağımız zaman meclisten karar alıyoruz. Bu bir borçlanma şeklidir. Bizim içinde TİSKİ içinde bize bağlı kurumlar içinde bu zorunluluk var." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler