Trabzon bekliyor Rize'de yapılıyor! Vali'den "Önemli gündem olmalı" sözleri

Trabzon'dan Lojistik Liman beklerken Rize Valisi Baydaş "Lojistik Liman Şehrimizin En Önemli Gündemi Olmalı" ifadelerini kullandı.

Trabzon bekliyor Rize'de yapılıyor! Vali'den "Önemli gündem olmalı" sözleri

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, göreve başladığı bir yılın ardından yaptığı değerlendirme toplantısında, Rize'nin en büyük meselelerinden birinin lojistik liman olduğunu vurguladı. Baydaş, Türkiye'nin en büyük dördüncü lojistik limanının Rize'de inşa edildiğini belirterek, "Bu limanın verimli çalışabilmesi için gerekli yolların yapılması hayati önem taşıyor" dedi.

Vali Baydaş, yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, görevi süresince yapılan çalışmaları ve gelecekteki projeleri değerlendirdi. Toplantı, sinevizyon gösterisiyle başlarken, Baydaş daha sonra önemli açıklamalarda bulundu. Yeni valilik binasının projelendirme sürecine de değinen Baydaş, "Rize Valiliği binamızı yenilemeyi planlıyoruz. Mevcut bina dolgu zemin üzerinde bulunuyor ve korozyon sorunu yaşıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl yeni hükümet konağını şehrimizin hizmetine sunacağız" ifadelerini kullandı.

"Lojistik Liman Şehrimizin Kalkınması İçin Kritik"

Vali Baydaş, kentte yürütülen projelerden en önemlisinin lojistik liman olduğunu belirterek, "Bu şehrin en büyük meselelerinden birisi lojistik limandır. Hiç gündemden düşürmememiz gereken şey lojistik limandır. Türkiye'nin en büyük dördüncü lojistik limanı şehrimize yapılıyor. Bu limanın verimli çalışabilmesinin en önemli adımlarından bir tanesi limanı besleyecek yolların olmasıdır. Ovit Tüneli, İkizdere ve Erzurum bağlantı yollarının yapılması, limanın demiryolu bağlantısının sağlanması büyük önem taşıyor" diye konuştu.

Baydaş, Asya’yı Avrupa’ya bağlayacak demiryolu hattının, Karadeniz’e ulaşacak noktası olarak Ovit Lojistik Limanı'nın bağlantısının sağlanması gerektiğini vurguladı ve bu konunun daha önce de gündeme geldiğini belirtti.

Rize'nin geleceğine yönelik önemli adımlar atıldığını ifade eden Baydaş, şehrin kalkınması için lojistik limanın stratejik bir öneme sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
38 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler