Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ileri cerrahi teknikleri ve deneyimli ekibiyle gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla dikkat çekti. Hipofiz adenomundan muzdarip hasta, uygulanan modern pür endoskopik endonasal transsfenoidal yöntem sayesinde sağlığına kavuştu ve ameliyat sonrası görme kaybında belirgin iyileşme yaşadı.
Ameliyat öncesinde göz yanması, televizyona bakarken rahatsızlık hissi ve çeneden başa yayılan şiddetli ağrılar gibi şikayetlerle başvuran hasta, önce nöroloji, ardından beyin cerrahisi polikliniğine yönlendirildi. Yapılan detaylı tetkikler sonucunda hipofiz adenomunun teşhisi konuldu. Ameliyat sonrasında hastanın görme kaybında gözle görülür bir düzelme meydana gelirken, yaşam kalitesinde de önemli artış gözlemlendi. Hasta, “Operasyon sonrası kendimi çok daha iyi hissediyorum. Hastanede gördüğüm ilgi ve tedavi sürecinden çok memnunum,” diyerek memnuniyetini ifade etti.
Operasyonu gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Selim Gel ve Op. Dr. Hasan Çağrı Postuk, hipofiz adenomlarının intrakraniyal tümörlerin %10-15’ini oluşturduğunu belirtti. Hormonların aşırı salgılanması veya çevre dokulara baskı yapması sonucu çeşitli klinik belirtilerin ortaya çıkabildiğine dikkat çeken doktorlar, “Hipofiz adenomları iyi huylu olmalarına rağmen erken teşhis ve tedavi gerektiren vakalardır. Kliniğimize, görme sinirine baskı yapan bu tür bir tümörle başvuran hastamızın durumu değerlendirilip, modern cerrahi yöntemlerle tamamen çıkarılmıştır” şeklinde konuştu.
Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Rıza Aydın, yapılan operasyonun hastanenin uzmanlık alanlarını güçlendirdiğini ifade ederek, “İleri cerrahi teknikler ve deneyimli ekibimiz sayesinde, hipofiz adenomları gibi özel cerrahi uzmanlık gerektiren vakaları başarılı bir şekilde tedavi ediyoruz. Hastamızın sağlığına kavuşması, tüm sağlık ekibimizin özverili çalışmalarının en büyük göstergesidir.” dedi.
Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yenilikçi ve güvenilir cerrahi uygulamalarıyla hastalarına umut vermeye devam ediyor. Erken teşhis ve doğru tedavi yöntemleri sayesinde, karmaşık sağlık sorunlarının üstesinden gelinerek hastaların yaşam kalitelerinin korunması hedefleniyor.
Bu başarılı ameliyat, hastanenin sağlık alanındaki iddiasını pekiştirirken, benzer durumlarla karşılaşan bireylerin uzman desteği almasının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
Kaynak:
(“Kerbelâ” İsmi bana ilginç geldiği için “Kardeşim bütün sekreterler senin gibi güler-yüzlü davranabiliyorsunuz Allah razı olsun. Size böyle güzel davranışlarınız için devamlı seminerler mi veriyorlar” dediğimde “yok amca böyle bir seminer verilmiyor, ama heP dertli insanlarla muhataP olduğumuz için biz de huzurlu olalım muhataPlarımız da” diye cevaP Verdi.)
Yanıtla (0) (0)Not: Yorum uzun olunca 2 taksitte yazdım.
Doç.Dr. Aydın AKTAŞ’ın yaPtığı 2 ameliyatımız ile ilgili 1 yıla yakın zamandır gerek Kanuni ve gerekse Kaşüstü kamPüsü Poliklinikleri ve diğer kısımlarla muhataP oldum. (Dr.Aydın Bey’in ameliyat sonrasında defalarca bizzat ansumancının başına geldiğine şahit oldum) Genel Müdürü ve bütün birim sekreterlikleri ile muhataPlıklarımda ve diğer hasta ve hasta sahiPleri ile olan muhataPlıklarında hizmet verenlerin istisnasız sabır ve güzel yaklaşımlarına hayranım.
Yanıtla (0) (0)