Trabzon Belediyesi Eski Başkanı Orhan Karakullukçu için tören düzenlendi

Hayatını kaybeden Trabzon Belediyesi Eski Başkanı Orhan Karakullukçu için tören düzenlendi.

Trabzon Belediyesi Eski Başkanı Orhan Karakullukçu 87 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Karakullukçu için Trabzon Büyükşehir Belediyesi binası önünde tören düzenlendi.

Trabzon Belediyesi Eski Başkanı Orhan Karakullukçu için düzenlenen törene Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Parti Trabzon Milletvekili ve TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, dönemin (1984-1989) belediye meclis üyesi ve Başkan Vekili Hasan Cömert ile çok sayıda önemli isim katıldı.

karakullukcu-toren-trabzon-2.webp

İlker Karakullukçu: "Hizmette bir erişilmez yarattı"

Törende söz alan Orhan Karakullukçu'nun oğlu İlker Karakullukçu, "66 yılında ailenin ikinci erkeği olarak doğdum. Evlenene kadar da hep babamla birlikteydim. Mümkün olduğunca fazla süre geçirdik. Bir iddia insanıydı. İş ve özel hayatında iddia insanıydı. Bunları da Trabzon'da ortaya koydu. Sanayi tesislerini de burada kurdu. Belediye başkanlığı da yaptı ve hizmette bir erişilmez yarattı. Şehirde bu kadar sevilmesi çok az faniye nasip olacak bir şey. Babamın anısını yaşatmak için biz de elimizden geleni yapacağız" dedi.

karakullukcu-toren-trabzon-3.webp

Gürhan Karakullukçu: "Cumhuriyet'i ve imparatorluğu aynı anda sevmeyi bana öğretti"

Orhan Karakullukçu'nın bir diğer oğlu Gürhan Karakullukçu ise yaptığı açıklamada, "64 yılında Trabzon'da doğdum. Trabzon'da biraz daha az vakit geçirdim. Buradan çok erken ayrıldım. Babam ilginç bir adamdı. Asık yüzlülerin diyarında güler yüzlü ve sıra dışı biriydi. Cumhuriyet'i ve imparatorluğu aynı anda sevmeyi bana öğretti. Devlette devamlılık nedir fikrini bize öğretti. Her görüş ve her partiden insan burada. İktidarın da muhalefetin de aynı derecede meşru olduğunu bize anlattı. Türkiye Cumhuriyeti kimliği dışında başka kimlik aramadı" ifadelerini kullandı.

karakullukcu-toren-trabzon-4.webp

Hasan Cömert: "Bana ağabeylik ve babalık yaptı"

Trabzon için önemli bir değeri kaybettiklerini ifade eden dönemin belediye meclis üyesi ve Başkan Vekili Hasan Cömert, "Efsane belediye başkanımızı kaybettik. 40 yılı aşkın bir dostluğum oldu. Üniversite yıllarında bana öğretmenlik de yaptı. Özel bir mühendisti. 84 seçimlerinde yollarımız kesişti. Esas dostluğumuz orada başladı. Belediye başkanıyken, ben de başkan vekiliydim. Hayatımda gördüğüm en liyakatli ve dürüst insanlardan biriydi. Bize çok şeyler öğretti. 5 yıllık görev sonrasında da birlikte çok işle yaptık. Bana ağabeylik ve babalık da yapmıştır. Mekanı cennet olsun" dedi.

karakullukcu-toren-trabzon-5.webp

Ahmet Kaya: "Çok birikimli, lider karakterli ve kararlı bir insandı"

Orhan Karakullukçu'nun Trabzon şehrinde kalıcı izler bıraktığını belirten Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, "Orhan Karakullukçu ağabeyimizin vefatı dolayısıyla buradayız. Meslektaşım aynı zamanda. Kendisiyle sohbet edebilme olanağı bulmuştum. Çok birikimli, lider karakterli ve kararlı bir insandı. Gönül isterdi ki, önümüzdeki süreçte değerli birikimleri ile bize katkı sunabilseydi. Çünkü bu konuda çok istekliydi. Nasıl kalıcı eserler bırakabiliriz diye düşünüyordu. Kalıcı izler bırakan bir belediye başkanımızdı. Bir büyüğüm olarak saygı ve minnetle yad ediyorum. Bütün Trabzon'a ve ailesine sabırlar diliyorum" şeklinde konuştu.

karakullukcu-toren-trabzon-6.webp

Ahmet Metin Genç: "İsmini şehrimizde en nadide yerlerde yaşatacağız"

Karakullukçu'nun Trabzon'a adanmış şekilde hizmetler verdiğini kaydeden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Trabzon adına hüzünlü bir gün. Milletine ve memleketine hizmet sevdalısı olan değerlerimizden birini uğurluyoruz. Tanışma ve sohbet fırsatım oldu. Hakkında çok güzel şeyler ifade edildi. Çok daha fazla şeyler söylenebilir. Şehrine aşık bir değerimiz. Güzel eserler bıraktı. Bütün heyecanı ve birikimini Trabzon'a adamıştı. Makamlara herkes geliyor ama o adanmış şekilde hizmet yaptı. Allah gani gani rahmet eylesin. 40 yıl önce şehre hizmet yaparken, belediyenin sadece altyapı işi olmadığını göstererek ortaya bir vizyon da koydu. 40 yıl önce kentsel yatırımları hedefliyor, eğitimde de zenginlik olması gerektiğini söylüyor. O zamanki şartlara bakarsak, Orhan Karakullukçu'nun ihtilalden sonra yaptıklarına bakınca, vizyonuna cesaret de eklediğini görüyoruz. Cezaevi olarak kullanılan Hüseyin Kazaz binasını, ihtilal sonrası kültür merkezi yaptı. Ve hala burası hizmete devam ediyor. Bütün bunlar güzel işler. Sohbetimiz oldu. Naif ve birikimli bir büyüğümüzdü. Onu anmak, anlamak ve yaşatmak bizim için de bir vazife. Allah nasip ederse, ismini de şehrimizde en nadide yerlerde yaşatacağız. Bütün Trabzon halkımıza başsağlığı diliyorum. Allah gani gani rahmet eylesin" ifadelerini kullandı.

karakullukcu-toren-trabzon-7.webp

Adil Karaismailoğlu: "Zor bir dönemde görev yaptı"

AK Parti Parti Trabzon Milletvekili ve TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, Karakullukçu ile sık sık görüştüklerini ve fikirlerini aldığını belirterek, "Trabzon'a değer katan önemli bir ismin son yolculuğunda buradayız. 84-89 gibi zor bir dönemde görev yaptı. Belediyecilik kutsal bir iştir. Şehirde yaşayanların hayatını kolaylaştırmak ve konforlu hale getirmektir. Kısa sürede güzel işlere imza attı. Trabzon gibi kültür ve medeniyet şehrine hizmet etmek herkese nasip olmaz. Şehrimiz böyle güzel hizmetler yapan kişileri asla unutmaz. Bakanlık döneminde kendisiyle sık sık görüşmüş ve enerji almışımdır. Tekrar başımız sağ olsun. Kendisine Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun" dedi.

karakullukcu-toren-trabzon-8.webp

Sezgin Mumcu: "Yaptığı hizmetlerle hala dillerde"

AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, Orhan Karakullukçu'nun Trabzon şehrine altyapı anlamında büyük katkılar sağladığını belirterek, "Trabzon'a çivi çakan herkesten Allah razı olsun. Orhan başkanımız da büyük hizmetler yaptı. Ulaşılmayan altyapıya yaptığı hizmetlerle hala dillerde. Rabbimden sabrı cemil niyaz ediyor, rahmet diliyorum" ifadelerine yer verdi.

karakullukcu-toren-trabzon-9.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler