Trabzon Borsası 98. yaşını kutladı “Devrim niteliğinde çalışmalara imza attık”

Trabzon Ticaret Borsası’nın kuruluşunun 98.yıldönümü nedeniyle toplantı düzenlendi.

Trabzon Borsası 98. yaşını kutladı “Devrim niteliğinde çalışmalara imza attık”

Bir otelde düzenlenen toplantıda basınla bir araya gelen Trabzon Ticaret Borsası yönetim kurulu borsanın 98 yıllık başarısını kutlayarak gelecek planları hakkında bilgiler verdi.

Toplantıya, Meclis Başkanı Nevzat Özer, Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri katıldı.

ttb.jpeg

“Devrim niteliğinde çalışmalara imza attık”

Açıklamalarında mesajlar veren Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan,” Trabzon yaklaşık %9 oranında bir üretim alanına sahiptir. Ama büyük bir kısmı ihraç edilen fındığın ticaretinin %30-35'i de Trabzon'dan ihraç edilmektedir. Onun için Trabzon Ticaret Borsası olarak önceliği işlem hazinemizinin büyük kısmını teşkil eden fındığa ayırmaktayız. Ama sadece ticaretine değil, üretimden tüketimine kadar her safhasında programlar uygulanır. Bunların başında hiç süresiz fındıkla verim ve kaliteyi artırmak için yaptığımız projeler gelmektedir. Bu konuda Trabzon Ticaret Borsası olarak adeta devrim niteliğinde çalışmalara imzalarımızı aldık.“ dedi.

“Sadece fındık ile değil, başta çay olmak üzere diğer tarım-sarı kiraz ürünlerimizle ilgili de çalışmalar yapalım. “ ifadelerini kullanan Ergan, “Kalkınma Hareketi'nin bir bütün havleleri Trabzon'umuzun kalkınması için yapılan her çalışmanın içerisinde ayrıca yararlı. Trabzon için önceliklerimizi fındıkta üretim ve ticareti artırma, güneş çevre yolu ve tren yolunu hayata geçirme planları ve kalkınma olarak belirledik. dedi.

ttb2.jpeg

“Dijitalleşme ve mekanikleşme adına önemli adımlar“

Meclis Başkanı Nevzat Özer açıklamalarında, 98 yıllık köklü geçmişimizle gurur duyuyor, geleceğe gururla bakıyoruz. Trabzon’un kalkınmasında rol aldık. Trabzon her zaman stratejik konumuyla önem arz etmiştir. Özellikle fındık ve çay sektöründe başı çekmiştir. Trabzon’un tarımdaki rolü gelecekte daha da artacaktır. Dijitalleşme ve mekanikleşme adına önemli adımlar atıyoruz. Çevre dostu tarım uygulamaları ile toprağa yatırım yapıyoruz. Çiftçilerimizin becerilerini arttırmak için eğitimlerimize devam edeceğiz. Markalaşmak adına ürünlerimizi dünya pazarına yayıyoruz. 98. Yılımızda hep birlikte yarınlara daha güzel imza atacağımıza inancım tamdır. Öte yandan böyle bir günde şu mesajı da vermek isterim; yatırım adası, havalimanı ve güney çevre yolunun biran önce yapılmasını devlet büyüklerimden istirham ediyorum” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler