Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'nın önerisiyle, Karadeniz müziğinin sevilen sanatçısı Volkan Konak’ın ismi Trabzon’un simge noktalarından biri olan Boztepe’de yaşatılacak. Ortahisar Belediye Meclisi'nin nisan ayı toplantılarının üçüncü oturumunda alınan kararla, Boztepe Seyir Terası ve Yürüyüş Yolu’nun adı, “Boztepe Volkan Konak Seyir Terası ve Yürüyüş Yolu” olarak değiştirildi.
Meclis toplantısı, Belediye Başkanvekili Celal Akaç başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının başında, geçtiğimiz günlerde yaşanan elim bir kazada hayatını kaybeden Ortahisar Belediyesi personeli ve nikah memuru Hacı Osman Yıldırım anılarak, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilekleri iletildi.
“Kenti Tepeden Gören Bu Nokta, Onun İsmiyle Anılacak”
Bir önceki oturumda, Volkan Konak’ın isminin Gazipaşa Mahallesi Kasımoğlu Sokak’a verilmesi gündeme gelmişti. Ancak, konuyla ilgili yapılan değerlendirmeler ve sanatçının ailesiyle yapılan görüşmeler sonucunda farklı bir karar alındı. Bu doğrultuda, Trabzon’a duyduğu özlem ve sanatıyla kente kattığı değerle tanınan Konak’ın isminin, Boztepe Seyir Terası’na verilmesi önerildi.
Belediye Başkanvekili Celal Akaç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kasımoğlu Sokak için yaptığımız değerlendirme sonrasında daha anlamlı bir yer arayışına girdik. Boztepe Seyir Terası, şehrimizi tepeden gören önemli bir nokta. Volkan Konak gibi Trabzon’la bütünleşmiş bir sanatçının isminin burada yaşatılması daha uygun olur diye düşündük” ifadelerini kullandı.
Akaç’ın önerisi, Kültür, Çevre, Turizm ve Spor Komisyonu tarafından hazırlanan raporla birlikte Meclis gündemine alındı ve oylama sonucunda oybirliğiyle kabul edildi.
Volkan Konak’a Kültür Merkezi Müjdesi
Toplantıda konuşan Ortahisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Cüneyit Zorlu ise, Volkan Konak’ın ismini taşıyacak bir kültür merkezi için hazırlıklara başlandığını açıkladı. Zorlu, “Değerli sanatçımız Volkan Konak, Trabzon ve Maçka ile özdeşleşmiş bir isim. Ona yakışan bir kültür merkezi yapmayı planlıyoruz. Bu merkeze de sanatçımızın ismini vererek kalıcı bir anı bırakmak istiyoruz” dedi.
Tanju Gürsu’nun İsmi de Akyazı’da Yaşatılacak
Meclis toplantısında ayrıca, 1 No’lu Bostancı, Konaklar ve Yalıncak mahallelerinde yeni açılan sokakların isimlendirilmesine ilişkin gündem maddeleri de görüşüldü. Bu kapsamda, Akyazı Mahallesi’nde açılan yeni bir sokağa, Trabzonlu sinema sanatçısı Tanju Gürsu’nun isminin verilmesi de oybirliğiyle kabul edildi.
Alınan kararlarla birlikte hem yerel kültürün hem de sanatın önemli temsilcilerinin isimleri, Trabzon’un çeşitli noktalarında yaşatılmaya devam edecek.
Kaynak:

fuzuli
Yanıtla (0) (0)süper
Yanıtla (3) (0)