Trabzon Büyükşehir Belediyesi Hisaray İyilik Merkezi'ni açtı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nce hayata geçirilen Hisaray İyilik Merkezi açıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Hisaray İyilik merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi, İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan, Ortahisar İlçe Başkanı Gülsüm İmamoğlu, İl Müftüsü Selami Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

hisaray-acildi-4.webp

Açılışta konuşan AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, "İhtiyacı olan ailelerin ihtiyacını karşılamak için bir market usulü, yani ihtiyacı olanların gelip burada tamamen yeni değil mi, sıfır olarak, ikinci el değil, sıfır olarak tamamen ihtiyacını karşılayacak olan bir mağaza açılışındayız. Ve tamamen ücretsiz olan bir mağaza açılışındayız. Gerçekten özellikle ilimizde ekonomik zorluk yaşayan vatandaşlarımıza çok büyük bir imkan sağlayacak bu mağazanın açılışı için öncelikle tabii açılışa vesile olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve şahsımda çıktık çalışanlara teşekkürlerimizi sunuyoruz. Böyle bir dönemde vatandaşımızın özellikle garip kurabanın yanında olan belediyemize süperanlarımızı sunuyoruz. Bu çok önemli bir hizmet. Bu dönemde ekonomik zorlukların yaşandığı böyle bir dönemde bu hizmeti sunan belediye başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. İyilik her platformda yüceltilmeli diye düşünüyorum. Gerçekten toplumsal yardımlaşma, toplumsal dayanışma bizler için olmazsa olmaz. Özellikle dünyanın çok zor bir döneme girdiği bu dönemde iyilik beraberliğimizin, toplumsal dayanışmamızın ve düşenin elinden tutmanın ve bizi biz yapan değerlerin çok unutulmaya başladığı, unutulmaya yüz tutulduğu böyle bir dönemde böyle girişimlerin artmasını talep ederek sizleri saygı ve sevgilerimle selamlıyorum" dedi.

hisaray-acildi-3.webp

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise açılışta şunları söyledi;

Hisaray İyilik Merkezi ismiyle beraber sosyal belediyeciliğin bir örneğini ortaya koyduğumuz bu güzel merkezimizin açılışını sağ olun, var olun, hepinizle birlikte gerçekleştiriyoruz. Değerli katılımcılar, esasında Ortaytar Belediye Başkanlığı görevine geldiğimiz 2014 yılında yine aynı isimle birlikte biz Hisaray Yardım Merkezi açmıştık. Şimdi yeni dönemde bir vesile, orası şu anda faaliyette değil. Ama biz söz verdiğimiz üzere, sosyal belediyecilik anlamında söz verdiğimiz üzere hemşehrilerimizin, vatandaşlarımızın en mutlu şehirde yaşayabilmesi adına bütün bir çalışmayı, emeği, gayreti ortaya koyuyoruz. Ve seçimden önce ne söz vermişsek bu konuda bütün sözlerimizi harfiyen takip ediyoruz.

Bir şey daha ifade edeyim, geçen hafta yönetici arkadaşlarımla, daire başkanlarımla beraber Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak 5 yıllık stratejik planlamamızı yaptık. Ve seçim döneminde kayıt altına alınan proje kitapçığımızda ne sözleri vermişsek hepsini harfiyen, bunu bütün belediyeler yapmıyor, buradan ifade değil. Hepsini harfiyen o programa, o sözler havada değil, o sözler sırf oy alma sahibiyle verilen sözler değil, hepsini hayata geçirmek adına 5 yıllık programımızı yaptık. Sosyal belediyecilik örneklerimiz de bunlardan bir tanesiydi. Şu anda özellikle uygun su sözümüz vardı, emekli vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize. Kararlarını aldık, uygulamaya koyduk. Yine öğrencilerimize çamaşırhane sözümüz vardı, bilgiyi takip ettik, vaziyet ettik. Şu anda üniversite eğitimi başlıyor, hazır halde öğrencilerimizin hizmetine sunduk. 2205 ailemize kart 61'den aynı anlayışla, bu önceden devam eden bir projemizde aynı anlayışla yine devam ediyoruz. Emekli vatandaşlarımıza sosyal tesislerimizden yararlanmak sözlerimizi yerine getirdik. Yine emekli vatandaşlarımıza, kıymetli büyüklerimize, aynı şekilde hasbihal kafe, kafeteler gibi isminde onların bir araya gelebilecekleri, muhabbet edebilecekleri bir alan oluştu.

hisaray-acildi-2.webp

Bütün bunlar ve daha sonra görev süremizde yapacağımız, gerek evde temizlik hizmetimiz, aynı anlayışla devam ettirdiğimiz, yine öğrencilerimize çeşitli çorba çeşmesi adı altında ve çeşitli şekilde yaptığımız icraatlarımızla beraber sosyal belediyecilik anlayışımızı sürdüreceğiz. Şimdi burada da güzel bir merkezi yeniden vatandaşlarımızın hizmetini almanın gururunu yaşıyoruz. Biraz önce çok kıymetli başkanım güzel sözlerle ifade ettiler. Rencide etmeden, çok önemli, rencide etmeden paylaşmanın, gösteriş yapmadan dayanışmanın, bir elin göremeyeceği şekilde iyilik yapmanın ne kadar kıymetli olduğunu, çok önemli bir aset olduğunu, iyilik yaparken bile gösterilmesi gereken hassasiyeti bize inancımız emrediyor ve medeniyetimiz de emrediyor. Bu şekilde uygulamış ceddimiz, hatalarımız. İnandığımız değerler bize bunu emrediyor. Şu anda insanlığın geçirdiği durumu dikkate aldığımızda biz bu anlayışı hakim kılabilirsek ancak başarılı olabileceğiz. O nedenle bu merkezimizde de aynı anlayışı ortaya koyabilmek adına iletişimini vatandaşımız isterse TİKOM üzerinden yapabilecek ve ona verilen saati burada hazır olabilecek. İstediği, beğendiği, tercih ettiği ürünle beraber ihtiyacını karşılayabilir. Böyle bir sistemde geliştirdik ve bu anlayışla birlikte şu anda bugün merkezimizde, açtığımız bu merkezimizde 4525 parça kıyafeti ve 375 sim ayakkabısı tohumuzda olanla beraber açıyoruz. Bu tabi dinamik bir süreç, takviyesiyle birlikte devam edecek ve ben buradan kendilerine teşekkür ediyorum. Sosyal sorumluluk projelerinde her zaman bizim yanımızda olan kıymetli bir büyüğümüz, Faruk Özak Bakanımız da bu programdan dolayı çok memnuniyetlerini bizlerle paylaştılar. Şu anda burada merkezimizi açıyoruz ama Allah nasip ederse aynı bir merkezin iki tane daha şehrimizin batısında, Akçabat'ımıza doğru, şehrimizin doğusunda, Yomra'mıza doğru daha nüfus yoğun olan bölgelerimizde vatandaşlarımızın da erişim ulaşım konusunda daha kolay bir şekilde istifade edebileceği inşallah bu merkezlerimizi sayılarında artıracağız"

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler