Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca binlerce vatandaşı ve üniversite öğrencisini iftar sofralarında buluşturacak, düzenlenecek etkinliklerle Ramazan'ın manevi atmosferini yaşatacak. İhtiyaç sahibi 14 bin aileye 2 bin TL’lik yardım sağlanırken, 270 hanede yaşayan bin 200 kişiye her akşam sıcak iftar yemeği ulaştırılacak.
Ramazan Etkinlikleri Çadırı Kuruluyor
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ramazan boyunca Yenimahalle Fuar Alanı’nda bir etkinlik çadırı kurarak iftar organizasyonları ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak. Çadırda alışveriş stantları, Hacivat-Karagöz oyunu, Nasrettin Hoca hikayeleri, meddah gösterileri ve mehter konserleri gibi geleneksel etkinlikler düzenlenecek. Ayrıca, çadırın özel olarak ayrılmış bölümünde aynı anda bin kişi iftar yapabilecek.
Üniversitelerde ve Öğrenci Çadırlarında İftar Sofraları
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerine yönelik iftar organizasyonları da düzenleyecek. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ve Trabzon Üniversitesi yemekhanelerinde iftar sofraları kurulacak. Bunun yanı sıra 2 Nolu Bostancı Camii önünde öğrencilere her akşam iftar verilecek.
Uluslararası öğrenci derneklerine bağlı yabancı öğrenciler için de Ramazan boyunca iftar organizasyonları gerçekleştirilecek. Kampüs dışında kalan KTÜ İlahiyat Fakültesi öğrencileri ise Çimenli Mahallesi’ndeki fakülte binasında iftar yapabilecek. Katılımcı sayısına göre iftar organizasyonlarının kapasitesi artırılabilecek.
14 Bin Aileye Ramazan Yardımı
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen 14 bin aileye, 2 bin TL yüklenmiş alışveriş kartları dağıtıldı. Bu kartlarla vatandaşlar, istedikleri yerden gıda ürünleri satın alabilecek. Ayrıca, her gün sıcak yemek yardımı yapılan dezavantajlı bin 200 kişinin yaşadığı 270 haneye Ramazan boyunca her akşam iftar yemeği götürülecek.
Meydan’da Ramazan Sokağı Kurulacak
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi ile Kent Konseyi Kadın Meclisi iş birliğiyle Meydan’da “Ramazan Sokağı” oluşturulacak. Bu alanda vakıflar, dernekler ve okulların stantlarında öğrenciler ve kadınların ürettiği tematik ürünler sergilenecek. Ayrıca, tiyatro gösterileri, ödüllü yarışmalar, söyleşiler ve Hacivat-Karagöz oyunu gibi etkinlikler düzenlenecek.
Her cumartesi günü çocuklar için “Tekne Orucu” etkinliği yapılacak. İkindi ve akşam namazı arasında oruç tutan çocuklara iftarlık kumanya ikram edilecek ve çeşitli hediyeler verilecek. Özellikle çocuklar ve gençlerin Ramazan’ın manevi atmosferini yaşamalarının amaçlandığı sokak, her gün 12.00-22.00 saatleri arasında açık olacak.
Kaynak:
Allah hayırlısını nasip etsin.Tüm İslam aleminin Ramazan'ı mübarek olsun inşAllah.
Yanıtla (3) (0)güzel çalışma tebrikler.
Yanıtla (2) (0)