Trabzon Büyükşehir Meclisi’nde Küçük Sanayi Sitesi gündemi! "Vatandaşlar muhatap alınmak istiyor"

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin Haziran ayı meclis toplantıları bugün başladı.

Trabzon Büyükşehir Meclisi’nde Küçük Sanayi Sitesi gündemi! "Vatandaşlar muhatap alınmak istiyor"

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantıları başladı.

Toplantının ilk gününe başkan Ahmet Metin Genç başkanlık yaptı.

Toplantının ilk gününde 22 madde görüşülmek üzere komisyonlara gönderildi.

Başkan Genç, toplantının ilk gününde Mayıs ayında yapılan ve devam eden çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Meclis toplantılarının başında söz alan CHP grup başkanvekili Cüneyt Zorlu "Maraş Caddesi’nde cephe sağlıklaştırma ile alakalı. Dış sıva üzerine bir boya yaptınız. Kuyumcular Çarşısında bir bina var çok kötü. Neye göre yapıldı bu binalar.

Ortahisar ilçemizde 5 küçük sanayi sitesi var. Hizmet alsan da veren de memnun değil. Sanayi sitelerimizin durumu ortada çok kötü ve kalitesiz. Hizmet alınamıyor. Çevre ve Şehircilik bakanlığının bir çevre düzenlemesi planı var. Küçük sanayi siteleri nereye taşınmalıdır. Eski yerleri ne yapılacaktır. İş yeri çalışanları ve sahipleri için de bir anket yapılmalı. Düzyurt sakinlerinin de mağdur olmaması gerekiyor. Bu planlamanın hak sahipleri de bu planın içinde olmalı. Bir bilgi kirliliği var. Bu konuda bir bilgilendirme yapılması gerekiyor. Hak sahipleri muhatap alınması gerektiklerini düşünüyorlar. Burada ortak aklı devreye sokmamız lazım. Bu konuda son düzenlemeler nedir? Bu konuda bilgi alınması lazım" ifadelerini kullandı.

Başkan Ahmet Metin Genç cevaben yaptığı açıklamada "Hem fikiriz küçük sanayi sitesi taşınması lazım. 5 küçük sanayi sitemizin taşınması önceliğimiz. Hem yargısal hem de planlama açısından önemli. Düzyurt’tan gelen misafirlerimizi de görüyorum burada. Bu konuda bilgi sahibiyiz. Arkadaşlarımız ile hem büyükşehir hem de Ortahisar Belediyesi olarak arkadaşlarımızı bilgilendirelim. Hatta şu anda arkadaşlarımızı salona alıp son durum hakkında bilgilendirelim" ifadelerini kullandı.

Binalar kısmına gelirsek "O bölgedeki binanın rengi vatandaşımızın isteği doğrultusunda bordo renge boyadık" bilgisi verildi. Cevaba istinaden Cüneyt Zorlu'dan "Estetik önemli. Sarı Lacivert isteseler o renklere mi boyatacaktık?" cevabı geldi.

Başkan Genç yeniden değerlendirme sözü verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler