Trabzon’ da fındık üreticilerinden 200 TL altına tepki! “Bahçelere girmeyiz”

Trabzon ili Fındık Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve yönetim kurulu basın açıklamasında bulundu.

Trabzon’ da fındık üreticilerinden 200 TL altına tepki! “Bahçelere girmeyiz”

Trabzon ili Fındık Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve fındık rekoltesi ve fiyatı ile ilgili Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenledi.

findik2.webp

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Suat Bayraktar, şunları söyledi: “Fındık varsa varız yoksa yokuz, çay varsa varız yoksa yokuz. Toprağın bir maliyeti vardır. 165 TL fındığın maliyeti. 200 liradan aşağı fındık fiyatı açıklanırsa biz üzülürüz. Maliyetin altına fiyat açıklanırsa bahçelere girmeyiz.”

“Yılda 3 milyar dolar döviz girdisi sağlanıyor. En fazla ihracat yapılan fındık. Fındığa ve çaya sahip çıkalım. Eğer fındık olmazsa bu topraklar denize akar gider. Fındık toprağı ayakta tutuyor. Cumhurbaşkanı ve 600 milletvekiline sesleniyorum. Yanımızda dursunlar. Destek olsunlar. Sahip çıkmamız lazım. Fındık entegre tesisleri kurmamız lazım.”

findik1.webp

“Üretimden yanayız. Dünya kazansın biz kazanalım insanlar kazansın. Tüm siyasi partiler iyi ki var. Üzülüyorum ülkem adına. Eğer fındık fiyatı 165 TL altında verilirse bizi üzerler. Fındığın yüzde 75’ini Türkiye karşılıyor. Üretime geçelim. 8 ilde fındık var. 20 tane fındık entegre tesisi var. Cumhurbaşkanı Erdoğan buradaki ticaret odasını arasın. 100 TL’ye, bir sigara parasına fabrikamızı kuralım. Kendimiz için değil ülkemiz adına yapacağız. Bu altın ürünü değerlendirelim.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler