Trabzon Havalimanı'nda genişletme çalışmalarında son durum! Çalışmalar ne zaman tamamlanacak?

Trabzon Havalimanı'nda genişletme çalışmaları devam ediyor.

Trabzon Havalimanı'nda genişletme çalışmalarında son durum! Çalışmalar ne zaman tamamlanacak?

Trabzon Havalimanı'nda genişletme çalışmalarının ne zaman tamamlanacağı merak konusu oldu.

Trabzon Havalimanı'nda artan yolcu sayısı göz önüne alınarak; yeni pist, dış hatlar gelen yolcu terminali, CIP binası, iç hatlar terminal binasına iki adet sabit yolcu köprüsü ve körük eklenmesi için çalışma başlatılmıştı.

"Dış hatlar gelen yolcu terminali Temmuz ayında hizmete girecek"

Dış hatlar gelen yolcu terminali için inşaat sürecinde sona yaklaşılırken, konuyla ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu daha önce yaptığı açıklamada, "Yeni dış hatlar gelen yolcu terminalinin Temmuz ayında hizmete girmesi planlanıyor" demişti.

dis-hatlar.webp

İki körükten birinin yapımı sürüyor

Öte yandan yeni pist, iç hatlar terminal binasına iki adet sabit yolcu köprüsü ve körük eklenmesi adına da çalışmalar sürüyor. Haziran ayında yine Bakan Uraloğlu tarafından aktarılan bilgiye göre, iki körükten birinin yapımına başlandığı ve 2 ay içinde hizmete alınmasının planlandığı kaydedilmişti.

Ayrıca CIP binasını da, işletici firma THY kendi konseptine göre iç düzenlemeler yaptıktan sonra hizmete alacak.

Trabzon Havalimanı'nda genişletme çalışmaları devam edilirken, çalışmaların ne zaman tamamlanacağı merakla bekleniyor.

trabzon-havalimani.webp

Daha önce Trabzon Havalimanı için genişletme çalışmalarına dair yapılan planlama ve aktarılan bilgiler şu şekildeydi;

İç hatlar: İki sabit yolcu köprüsü ve rotunda eklenmesi, körük sistemi eklenmesi, bagaj taşıma sistemlerinin revizyonu gerçekleştirilecek. Hizmet binasının tadilatı gerçekleştirilecek. Galeri hattındaki tadilatlar ve yangın, yağmur suyu ve kanalizasyon hattı, doğal gaz getirilmesi gibi altyapı imalatları yapılacak. Pasaport bankoları, check-in gibi sabit mobilyalar yenilenecek. Bu kapsamdaki tüm mekanik, elektrik ve elektronik imalatlar, peyzaj imalatları yapılacak.

Yeni pist: 110 bin metrekare alanda yıllık 10 milyon yolcuya hizmet verebilecek terminal binasını şehrimize kazandıracağız. Pistle aynı uzunlukta paralel taksi yolu, ayrıca 1200 metre x 155 metre ve 400 metre x 120 metrelik iki apron yapılacak.

Dış hatlar gelen yolcu terminali ve CIP binası: 23 Mayıs'ta binaların geçici kabulleri gerçekleştirdi. Yeni dış hatlar gelen yolcu terminalinin temmuz ayı içerisinde hizmete alınması planlandı. CIP binasını da işletici firma THY kendi konseptine göre iç düzenlemeler yapacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler