Trabzon heyeti Gürcistan iş dünyasıyla bir araya geldi

Tiflis’e Trabzon’dan direkt uçak seferlerinin başlatılmasıyla, Trabzon’dan bir heyetle Tiflis’e giden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, ciddi katkılar sağlayacağı değerlendirmesinde bulundu.

Trabzon heyeti Gürcistan iş dünyasıyla bir araya geldi

Tiflis - Trabzon uçak seferlerinin başlaması nedeniyle Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te çeşitli temaslarda bulunan Trabzon heyeti, Gürcistan - Türk İş İnsanları Derneği (GÜRTİAD) Başkanı Oktay Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi, iki ülke iş dünyası arasındaki ortak yapılabilecek çalışmalar konusunda istişarede bulundu.

Toplantıya Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, TTSO Yönetim Kurulu ve meclis üyeleri, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, Ali Osman Ulusoy Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahsen Aydın ve diğer ilgililer katıldı.

KÖPRÜ OLMAYA ÇALIŞILIYORDU

GÜRTİAD Başkanı Oktay Öztürk, Trabzon heyetini ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, iki ülkenin iş insanları arasında uzun zamandır köprü olmaya çalıştıklarını, ilişkilerin geliştirildiğini ve ticaretin her geçen gün arttığını, bunu sürdürmek istediklerini söyledi.

ucus2-001.webp

“CAZİBE MERKEZİ OLABİLECEK BİR ŞEHİR”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Tiflis ziyaretinin çok verimli geçtiğini belirterek “Çok değerli görüşmeler yaptık, çok olumlu geri dönüşler alacağımızı düşünüyorum. Hepimizin malumu olduğu gibi Trabzon her alandaki üretim gücüyle bu bölgenin cazibe merkezi olabilecek bir şehir.

Dört tane organize sanayi bölgemiz var, orada her alanda inanılmaz üretimler yapılıyor. Turizmden sağlığa, üretim gücümüzden coğrafi avantajımıza kadar birçok güzelliği ve özelliği bünyesinde barındıran bir kent Trabzon.

Dolayısıyla istiyoruz ki bu coğrafyanın çekim merkezi olarak ilişkilerimizi geliştirelim. İlişkilerin geliştirilmesi konusunda geçmişte bir bahanemiz vardı, gidiş geliş sıkıntısı vardı ama artık o da aşıldı; artık 1 saatlik bir mesafedeyiz.

Bu coğrafyanın üretim gücü en yüksek kenti ile burada ilişkileri geliştirmek çok daha kolaylaştı, umut ediyorum bu attığımız adım her iki ülkenin de menfaatine güzel şeylere vesile olur. Biz kararlıyız, Trabzon'dan iktidarıyla muhalefetiyle hep beraber buraya geldik.

Biz bu işi çok önemsiyoruz. Umut ediyorum ki bu önemsediğimiz şekliyle bu iş yürür, güzel sonuçlar elde ederiz. Türkiye için de hepimiz için de hayırlı olur” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler