Trabzon heyetinden Gürcistan Dışişleri Bakanı'na ziyaret

Tiflis'te temaslarını sürdüren Trabzon heyeti ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Gürcistan Dışişleri Bakanı Ilia Darchiashvili’yi ziyaret etti.

Trabzon heyetinden Gürcistan Dışişleri Bakanı'na ziyaret

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Trabzon heyetinin Tiflis'teki temasları sürüyor. Gürcistan Dışişleri Bakanı Ilia Darchiashvili ile görüşen Trabzon heyeti, Tiflis-Trabzon uçuşlarının başlamasıyla birlikte iki şehir arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için atılabilecek adımları anlattı.

Özellikle ticaret, turizm, kültür ve eğitim gibi alanlarda iş birliğinin artırılmasına yönelik konuların görüşüldüğü toplantı, karşılıklı fayda sağlayacak projelerin geliştirilmesi açısından verimli geçti. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, görüşmede Trabzon’un stratejik konumuna dikkat çekerek, iki ülke arasında gerek Karadeniz ticaret yolları gerekse turizm potansiyeli üzerinden geliştirilecek iş birliklerinin önemini vurguladı.

bak2.webp

Gürcistan Dışişleri Bakanı Ilia Darchiashvili ise, Türkiye ile Gürcistan arasında tarihten gelen güçlü bağların ve iş birliği ruhunun sürdürülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bakan Ilia Darchiashvili ile yapılan görüşmede Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Ali Kağan Orbay, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosu Nikoloz İashvili ve Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta da yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler