Trabzon Kariyer EXPO Fuarı'nda 1272 iş fırsatı!

KTÜ’de düzenlenen fuarda 52 firma, 1272 açık iş pozisyonu ile iş arayanları bekliyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi, Trabzon Kariyer EXPO Fuarı'na ev sahipliği yapıyor. Trabzon İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen fuarda 52 firma, toplamda 1272 açık iş pozisyonu ile iş arayanları ve öğrencileri bekliyor.

Trabzon İŞKUR Müdürü Servet Kaba, fuar hakkında Haber61 mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu. Kaba, Trabzon'un bu tür fuarlar konusunda deneyimli bir şehir olduğunu belirtti ve fuarın son ayağının Trabzon'da düzenlenmesinin bu nedenle tercih edildiğini vurguladı.

52 FİRMADA 1272 AÇIK İŞ POZİSYONU

Trabzon İŞKUR Müdürü Kaba, fuarın istihdam açısından büyük bir fırsat sunduğunu belirterek şunları söyledi:

"Türkiye'de sadece 4 yerde düzenlenen bir fuar. Sonuncusu Trabzon'a verildi. İstihdam fuarı konusunda Trabzon'un iyi bir geçmişi, iyi bir deneyimi olduğu için final olarak Trabzon tercih edildi. Yaklaşık 3-4 aylık meşakkatli bir çalışma yaptık bu fuarla ilgili olarak. Eleman talebi olmayan firmaları fuara almadık. Temel amacımız, fuarı ziyaret edecek öğrencilerin ya da iş arayanların doğrudan iş bulabilecek potansiyele ve yetkinliklere sahip olmasıdır. Buradaki 52 firmanın 1272 açık iş pozisyonu var."

İŞ HAYATINA HAZIR OLMALILAR

Kaba, iş arama yöntemlerinin ve çalışma modellerinin değiştiğine dikkat çekti. Gençlerin bu yeni sistem içerisinde becerilerini geliştirmeleri gerektiğini belirterek şunları ekledi:

"İş arama ve çalışma modelleri değişti. Artık insanların, özellikle de öğrencilerin, bu modelleme sistemi içerisinde kendi becerilerini geliştirmeleri lazım. Sadece İŞKUR’a kayıt olup davet beklemek yerine, işi gerçekten arzulayan kişilerin o işe motive olması, takibini yapıp, danışmanıyla düzenli iletişim halinde olması lazım. Gençlere özellikle şunu söylemek istiyorum; iş hayatına kendilerini hazırlamaları, özellikle beceri anlamında kendilerini geliştirmeleri çok önemli."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler