Trabzon Kariyer fuarı resmen başladı "50'den fazla firma"

Trabzon İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından Trabzon Kariyer EXPO resmen başladı.

Trabzon Kariyer fuarı resmen başladı "50'den fazla firma"

Trabzon İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından Trabzon Kariyer EXPO düzenlenecek. 16-17 Ekim Tarihleri arasında düzenlenecek kariyer fuarı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde başladı.

2023 ve 2024 yıllarında Türkiye’de sadece dört ilde (Bursa, Denizli, Mersin, Sivas) düzenlenen Kariyer Fuarı’nın sonuncusu Trabzon’da düzenleniyor.

Fuarın açılış töreni bugün gerçekleşti.

Törende konuşan Türkiye İş Kurumu İstihdam Hizmetleri Daire Başkanı Özkan Bolat fuara 50’yi aşkın firmanın katıldığını belirtti.

iskur.jpeg

Bolat konuşmasında şu ifadeleri kullandı.

Yaptığı konuşmada “Bugün de Trabzon ilimizde İş ve Meslek Danışmanlığı hizmetlerini geliştirme projesi kapsamında bir Trabzon Kariyer Etik Fuarı'nı düzenleyeceğiz. Bu vesileyle bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. 50'den fazla kurumsal firmamız bu harekette alım sağlayacak. Ayrıca fuar içeriğinde çeşitli sunumlar olacak; alanında profesyonel, yetkin akademisyenlerimiz, değerli hocalarımız, yine iş dünyasından kişiler ve kamu kurumlarından temsilciler, kariyer planlamasında ihtiyaç duyulan alanlarda çeşitli seminerler verecek.” İfadelerini kullandı.

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez ise “Biliyorsunuz, hem devletler için hem de kişiler için planlama çok önemlidir. Bizim de aslında ülkemizde pek yapmayı sevmediğimiz, düşünmediğimiz, beceremediğimiz bir alandır. Hani bir söz var: “Kalbinin götürdüğü yere git.” Biz ise "puanının yettiği mesleğe git" ile başlarız. O puan sizi bir yerlere götürür. Kısaca aslında okul tercihleriniz, meslek tercihleriniz zaman zaman istediğiniz yere ulaşmaz. Aldığınız puan sizi olmanız gereken yere doğru götürür. İşte tam o noktada, yani ondan önceki süreçte bazen istediğimiz şekilde ne olacağımızı planlayamayız. Ama işte tam da bu noktada, şimdi kariyer planlaması üzerinden yürüyebilirsiniz, yürüyebiliriz. Bu proje aslında bunu sağlayacak. Bundan sonra mesleki kariyerinizin ne olacağını, sizler burada yapacağınız çalışmalar ve bundan sonra yapacağınız çalışmalar sonucunda yönlendirebilir, planlayabilirsiniz. Bu proje, bugün burada yapacağınız çalışmalar, elbette ki mutluluğunuzu artıracaktır. Belki sizi değiştirecek, belki geliştirecek. Ama bence, işte baştan beri söylediğim gibi, eğer bir planlama yapabilecekseniz kendi hayatınızda, kariyerinizde onu yapmanızı sağlayacaktır. O nedenle çok önemsiyorum. Emeği geçen herkesi kutluyorum “ şeklinde konuştu.

kariyer.jpeg

Trabzon Vali Yardımcısı Hacı Osman Hökelekli yaptığı açıklamada “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın destekleriyle, Avrupa Birliği'nin ilgili birimleriyle yürütmekte olduğu İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında düzenlenen İşkur 2024 Kariyer Expo için bir aradayız. Daha önce Türkiye'de sadece dört kez düzenlenen kariyer fuarının beşincisinin ilimizde düzenlenmiş olmasından dolayı onur duymaktayız. Özellikle iş dünyamız, devletin tecrübesini kullanarak işçi ararken, bir taraftan da iş bulamayan insanlarımızın var olduğunu biliyoruz.

Bu bakımdan, her iki tarafı karşılıklı olarak bir araya getirmek ve iş arayanlara iş bulabilmek adına bu tür faaliyetlerin çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. İstihdam, sadece bireyler için ekonomik bir ihtiyaç değil, aynı zamanda toplumsal refahın, sürdürülebilir büyümenin ve güçlü bir geleceğin temel taşlarından biridir. Bu fuar, iş dünyası ile iş arayanları ve öğrencileri bir araya getirme fırsatı sunarken, aynı zamanda her iki taraf için de büyük bir kazanım olacaktır. Değerli katılımcılar, bu sadece iş arayanlar ve işverenleri buluşturan bir platform değil, aynı zamanda bilgi ve tecrübe paylaşımının, yeni fırsatların doğmasının ve iş dünyasında farklı çözümlerin ortaya çıkmasının da bir vesilesi olacaktır.

İş gücünün niteliğini artırmak, daha verimli, sürdürülebilir bir ekonomi yaratmanın en önemli adımlarından biridir. İstihdamı en üst seviyeye çıkarmak ve işsizliği azaltmak için özellikle işsiz durumda olan bireylerin eğitilmesi ve yetkinlik kazandırılması büyük bir önem taşımaktadır. Gençlerimizin ve iş arayan vatandaşlarımızın bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirebileceğine inanıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler