İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, Trabzon’da Hizmet Veren Nüfus ve Vatandaşlık Çağrı Merkezi’nin kapatılması hakkında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya cevaplaması istemiyle Soru Önergesi verdi.
“ŞEHRİMİZ İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR KAYIP OLACAKTIR”
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, çağrı merkezinin kapatılmasını meclis gündemine taşıdı.
Ülkemizde yaşanan sorunların başında gelen işsizlik, birçok vatandaşımızı derinden etkilemektedir diyen Aydın, "Trabzon şehri de yeterli istihdam alanlarının yaratılmaması ve halihazırda var olan istihdam alanlarının kapatılmasıyla karşı karşıya kalmaktadır. 350 kişinin çalıştığı Nüfus ve Vatandaşlık Çağrı Merkezi’nin kapatılmasına yönelik girişimler, şehrimiz için çok büyük bir kayıp olacaktır" dedi.
“AKIL VE MANTIĞA AYKIRIDIR”
Kapatma konusunun sadece çalışanları değil birçok vatandaşı derinden etkileyeceğini belirten Aydın, "sadece istihdam kapısı olarak değil, hemşehrilerimizin işlerini kolaylaştıran bir sektör olan çağrı merkezinin kapatılması, yaşanması muhtemel birçok sorunu beraberinde getirecektir. İşsizlik sorununu çözmek yerine var olan istihdam kapılarını kapatmak akıl ve mantığa aykırıdır" dedi.
“TRABZON’A GEREKSİZ BİR ZAMAN KAYBI YARATACAKTIR”
Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu zamanında kurulan çağrı merkezi neden bugün kapatılmak isteniyor diyen Aydın, "Trabzon’da bir siyasi çekişme mi yaşanmaktadır? Bu durum, gelişmesi beklenen şehrimiz Trabzon’a gereksiz bir zaman kaybı yaratacaktır" şeklinde konuştu.
İşte önergede bulunan sorular;
1. Trabzon’da hizmet veren Nüfus ve Vatandaşlık Çağrı Merkezi neden kapatılmak istenmektedir?
2. Çağrı merkezinin kapatılmasıyla ne amaçlanmaktadır? Kapatıldıktan sonra oluşan hizmet aksaklıklarını hangi çalışma ve hizmet kollarıyla gidereceksiniz?
3. Kapatma konusu neden 2024 Mahalli İdareler seçimlerinden hemen sonra gündeme getirilmiştir? Vatandaşlarımızı mağdur edeceği açıkça ortada olan bu konu, oy kaygısı yüzünden mi sonraya ertelenmiştir?
4. İşsiz kalma sorunuyla karşı karşıya kalacak olan 350 kişi için yeni istihdam alanları açmayı düşünüyor musunuz? Çağrı merkezinin çalışanlarının ve ailelerinin geçimlerini sürdürebilmeleri için hangi önlemleri aldınız?
5. Çağrı merkezinin kapatılacak kadar gereksiz ve masraflı olduğu düşünülüyorsa neden daha önceleri böyle bir hizmet kurulması kararlaştırıldı?
6. Trabzon’a yapılması planlanan birçok projenin başka şehirlere kaydırılmasının veya tamamen ortadan kaldırılmasının nedeni nedir? Siyasi anlaşmazlıklarla bölgecilik mi yapılmak istenmektedir?
7. Trabzon’da istihdam ve iş sahası kurulmasında büyük zorluklar yaşanırken, var olan istihdam alanını yok ederek bu duruma bir yenisini mi eklenmek istenmektedir? Bu durumun sebepleri nelerdir?
8. Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu zamanında kurulan Çağrı merkezinin, Ak Parti’nin kendi içerisindeki bakanlık çatışmasının sonucu olarak mı kapatılmak istenmektedir? Bu durumun vebalini Trabzonlu hemşehrilerimiz mi ödeyecektir?
Kaynak: