Trabzon turizmi için şok sözler! "Suriyeliler bile araç kiralama işine girdi"

TÜRSAB Doğu Karadeniz Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, Haber61'e değerlendirmelerde bulundu.

Trabzon turizmi için şok sözler! "Suriyeliler bile araç kiralama işine girdi"

TÜRSAB Doğu Karadeniz Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, Trabzon'da turizmin gidişatı ve sorunlarına dair değerlendirmelerde bulundu.

Haber61'e değerlendirmelerde bulunan Kantarcı'nın açıklamaları şu şekilde;

"Havalimanında sıkıntılar yaşanacak"

"Trabzon Havalimanı'na dair konuşan Kantarcı, "Dış hatlar gelen yolcu için yeni bina yapıldı. Var olan dış hat binası da giden yolcu. Bunun tam tersi olması gerek. Mantık olarak, gelen yabancı turistlerin karşılanması, otopark ve rent a car alanına getirilmesi anlamında var olan bina çok rahat. Direkt karşıdaki otoparka gidebiliyorlar. Yeni yapılan binanın önünde yol sıkıntısı var. Kiralama ve otopark alanlarına uzak. Yeni bina kullanılmaya başlandığında sıkıntıları göreceğiz. Oradan otoparka alanına gitmek hengame. Kapının dışında karşılayıcıların beklemesi durumunda, o kaldırım yine eski bina gibi insan taşacak. Onun önünde yapılan yol çok dar. Kesinlikle turizm araçlarının buraya sokulmaması gerek. Trafik kilitlenir. Oradaki 100-200 metredeki otoparka yürütecekler. Yaya geçidi olmayan yerde 2-3 defa yoldan karşıya geçiyorsun, nasıl olacak? Bunların düşünülmesi gerekti. Demek ki yetkililer böyle uygun gördü ama büyük sıkıntılar olacak" dedi.

kantarci-1.webp

"Trabzon turizminde düşüş var"

Trabzon'da geçen yıla göre turizmde düşüş yaşandığını kaydeden TÜRSAB Doğu Karadeniz Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, "Sahada düşüş var. Otellere ve esnafa göre yansımalar iyi değil. Gelen kitle de çok harcama eğiliminde değil. Bu kitle geçen yıla göre arttı. Pandemi sonrası 2022'de Valimiz başkanlığında yapılan toplantılarda da anlattık, destinasyonun değerli olması ve turizmin sürdürülebilir olması için olmazsa olmazlar var. Biz bunları sağlayamadık" şeklinde konuştu.

"Komisyonda da reddedildi ama..."

Eğlencenin turizmde önemli olduğunun altını çizen Kantarcı, "Akçaabat'ta bir paramotor uçuyor. Motor yamaç paraşütü, izni yok. Komisyonda da reddedildi ama her gün uçuyor. Bunun denetlemesini; jandarması, polisi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nün yapması gerek" dedi.

Uzungöl'deki insan sapanı olayına dair konuşan Kantarcı, "Bu olay olduktan sonra Çaykara Belediye Başkanımız bölgeyi dolaştı mı? Mesela buradaki makineler için yeterlilik alındı mı? Ruhsatı var mı? Fatura kesiliyor mu, devlete katkısı var mı? Yerli yabancı turiste bir sigorta yapılıyor mu?" dedi.

kantarci2.webp

"Çadırları otel yapmışlar, ırmak kenarlarında satıyorlar"

Yaylalarda da turizm açısından ciddi sorunlar yaşandığını belirten Volkan Kantarcı, "Demirkapı Yaylası, turizm için çok önemli. Onlarca çadır ve baraka var. Çadırları otel yapmışlar, ırmak kenarlarında satıyorlar. Orada yaşayan insanların bulaşık ve kirli suyu dereye dökülüyor. Piknik yapan insanlar da kavununu ve karpuzunu bu dereye koyuyor. Aynı örnekler Hıdırnebi'de de var. Ormanda bir ağaç kesince inanılmaz cezalar geliyor, Doğu Karadeniz'de yer yerinden oynuyor. Bunu kimse görmüyor mu? Emekliye 1000-2000 lira verelim mi diye tartışmalar yapılıyor. Sahada trilyonlarca kayıt dışı para var. TÜRSAB olarak bizim gücümüz bir yere kadar yetiyor. Buna ilgililerin eş zamanlı olarak müdahale etmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"Golf ve atvlerin işletme belgeleri yok"

Uzungöl'de golf aracının göle düştüğünü hatırlatan Kantarcı, "Golf ve atvlerin işletme belgeleri yok. Turizm amaçlı işletme belgeleri almaları gerek. UKOME kararı alındı, araçların 15 Haziran'dan 15 Eylül'e kadar Uzungöl ve etrafındaki trafiğe girmesi yasak. Yani orada yaşayan bir vatandaşın bile burada bu araçlarla dolaşması yasak. Her gün yüzlerce atv ve golf aracı geçiyor. Biri göle düştü. İşletme belgesi yok. Bunun denetleyicisi belli. Trafik ekiplerinin önlerinden geçiyorlar, bunları görmüyorlar mı? Bunu biri bana izah etsin" dedi.

uzungol.webp

"Suriyeliler bile rent a car işine girdi"

Suriyelilerin de Trabzon turizminde var olduğunu kaydeden Volkan Kantarcı, "Böyle olunca da turistler kazıklanıyor. Suriyeliler bile rent a car işine girdi. Kayıtsız araçları kiraya veriyorlar. Kendi aracını bile kiraya verenler var. Böyle olunca da turizm zarar görüyor. Bunlar sadece minik bir parçası" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler