Trabzon UCİM’den Mavi Kelebek Çocuk Dergisi

Trabzon’da Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Trabzon Temsilciliği tarafından hayata geçirilen Mvi Kelebek Çocuk Dergisi tanıtıldı.

Trabzon UCİM’den Mavi Kelebek Çocuk Dergisi

Trabzon’da UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Trabzon Temsilciliği tarafından yayınlanan Mavi Kelebek Çocuk Dergisi’nin tanıtımı yapıldı.

Tanıtım toplantısının açılışında konuşan derneğin Trabzon Temsilcisi Ahsen Aydın, çocukların sağlıklı bir ortamda bilinçli bir şekilde aileleri ile birlikte yetiştirilmesine katkı sağlamak için Mavi Kelebek Dergisi’ni çıkarmaya karar verdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Çocuklarımıza bilgi ile daha farklı dokunarak dünyalarına girmeyi düşünerek dergiyi hazırladık. Adalet bakanlığının verilerine göre cinsel istismar suçları 8 yılda 2 kat artarak, geçen yılki dosya sayısı 66 bini bulmuştu.

Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü’nün 2023 raporunda yer alan verilere göre de, yaklaşık 15 bin dosya bu suçtan karara bağlandı. Sonuçlanan dosyaların yarısında ise beraat kararı vardı. Daha da kötüsü bu konuda yaş ortalaması da iyice düşüyordu.”

ucim1.webp

Ahsen Aydın, istismar mücadelesinde okuma alışkanlığı kazandırıp, çocukları bilinçlendirmek için dergi çıkarmaya karar verdiklerini ifade ederek, 7-12 yaş grubundaki çocuklara derginin ulaştırılacağını ve Türkiye’nin dört bir yanında dağıtılacağını söyledi.

UCİM Kurucu Genel Başkanı Saadet Özkan da, bilginin gücü ile donanmış, merak eden ve sorgulayanlar olarak çocukların büyümesini görmek istediklerini belirterek, Trabzon Temsilciliği tarafından çıkarılan dergiyi bu anlamda çok önemli bulduğunu söyledi.

ucim2.webp

UCİM Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan’da, çocuk istismarı ile mücadelede her yaş kategorisinde yapılması gerekenler olduğuna dikkat çekerek, bu gibi yayınların bilinçli toplum oluşturulmasına büyük katkı sağlayacağını bildirdi.

Düzenli aralıklarla yayınlanacak derginin tanıtım toplantısında, katkı da bulunanlara teşekkür plakete verildi.

ucim3.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler