Trabzon Valiliği uyardı! Sağanak yağış geliyor

Trabzon Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden aldığı bilgilere dayanarak uyarıda bulundu.

Trabzon Valiliği uyardı! Sağanak yağış geliyor

Trabzon Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden aldığı bilgilere dayanarak Doğu Karadeniz'de kuvvetli sağanak yağışlara karşı halkı uyardı. Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmeye göre, yarın (24 Ağustos 2024 Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren bölgede sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Özellikle Giresun ili ile Trabzon'un batı ve doğu ilçelerinde yağışların kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2/12 saat) yağışlar bekleniyor. Bu durumun sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara neden olabileceği belirtiliyor.

Yağışların, 24 Ağustos 2024 tarihinde sabah 08:00'de başlayıp gece 23:59'a kadar etkili olması bekleniyor. Valilik, bölge halkını bu süre zarfında dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Ulaşımda aksamalar, su baskınları ve ani sel riskine karşı vatandaşların gerekli önlemleri alması önemle vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler