Trabzon Valiliği'nden turizm tesisleri için denetim açıklaması! "Tutanaklar tutulmuştur"

Trabzon Valiliği turizm tesisleri denetimlerine ilişkin açıklama yaptı.

Trabzon Valiliği'nden turizm tesisleri için denetim açıklaması! "Tutanaklar tutulmuştur"

Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada, il genelinde turistik amaçlı hizmet veren konaklama tesislerinin düzenli olarak denetlendiği bildirildi.

Bu denetimlerin, tesislerin turizm işletme belgelerinin bulunup bulunmadığı ve mevzuata uygunluk noktasında gerçekleştirildiği belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamalara göre;" 10-11 Haziran 2024 tarihlerinde, jandarma ve emniyet görev bölgelerinde hizmet veren otel ve günübirlik konaklama yapılan tesislerin denetimleri yapıldı. Bu denetimlerde, toplam 51 ekip ve 106 personel görev aldı.

Denetlenen tesisler arasında 69 otel ve 290 işletmeye ait 1310 günübirlik adres bulunuyor. Denetimlere, emniyet ve jandarma personeline ek olarak Vergi Dairesi Başkanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ortahisar Zabıta Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlüğü personeli de katıldı.

Denetimler sonucunda, işletmelerin İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı, Turizm Amaçlı Konut İşletme Belgesi gibi belgelerinin olup olmadığı ve konaklayan kişilerin kimlik bildirimlerinin kolluk kuvvetlerine yapılması gibi konular kontrol edildi. Eksiklik tespit edilen işletmelere idari yaptırımlar uygulanmak üzere gerekli tutanaklar tutuldu."

Turizm sezonu boyunca bu denetimlerin devam edeceği ve ilgili kamu kurumlarının iş birliğiyle yapılacağı belirtildi. Turizm İşletme Belgesi bulunmayan ve mevzuata uygun hareket etmeyen tesislere mali ve idari yaptırımların tereddütsüz uygulanacağı vurgulandı. Ayrıca, yasa dışılığa izin verilmeyeceği ve denetimlerin aralıksız süreceği ifade edildi.

Valilik, tesislerin eksikliklerini bir an önce tamamlayarak turistlere güvenli ortamlarda hizmet vermelerinin önemine dikkat çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler