Trabzon yeni havalimanı nereye yapılacak? Bakan Uraloğlu ayrıntıları açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Trabzon yeni havalimanı hakkında bilgiler verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı mehmet Nuri Ersoy Trabzon'a geldi.

Trabzon Havalimanı'nın yeni hizmet binalarının açılış töreninde konuşan Bakan Uraloğlu, yeni havalimanı projesi ile alakalı da bilgiler verdi.

Uraloğlu şu ifadeleri kullandı;

Biliyoruz ki Trabzon Havalimanı'nın pist uzunluğu 2 bin 640 metredir ve bu uzunluk, önümüzdeki süreçte Trabzon için yeterli olmayacaktır. Bu nedenle, mevcut yerinden biraz daha kuzeye yeni bir havalimanı inşa edeceğiz.

Neden daha doğuya ya da batıya kaydıramıyoruz diye sorabilirsiniz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, coğrafyanın emrettiği ve mühendisliğin müsaade ettiği imkanlar doğrultusunda çalışıyoruz.

Bakın, burada havalimanımız biraz daha doğuya doğru kaydırılamıyor. Neden kaydırılamıyor? Çünkü biraz ileri gittiğinizde yaklaşık 50-60 metrelere varan derinlikler var. Batıya doğru geldiğimizde ise liman var. Özetle, çok rahat bir coğrafyada değiliz.

Mevcut yerde pistin uzatılması yerine, Trabzonspor Tesisleri'ni de koruyacak şekilde, biraz daha kuzeye tamamen yeni bir pist ve terminal yapılması gerekiyor. Bakanlık olarak projemizi bunun üzerine yoğunlaştırdık. İlerleyen zamanlarda sahada bir tespit yaparak, ilgili taraflarla görüşüp projeyi netleştirip yapılması gereken rötuşları yaparak yolumuza devam edeceğiz. Projenin kesinleşmesinin ardından yapım ihalesini de önümüzdeki süreçte başlatacağız. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun diyorum.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler