Trabzon’da 12. Tunalar Topluluğu Resim Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

Trabzon’da Tunalar Topluluğu 12. Resim Yarışması ödül töreni düzenlendi.

Trabzon’da 12. Tunalar Topluluğu Resim Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

Trabzon’da Tunalar Topluluğu Resim Yarışması ödül töreni gerçekleştirildi. İl genelinde bu yıl 12’ncisi düzenlenen törende ödüller sahiplerini buldu.

Tunalar Topluluğu tarafından her yıl ilköğretim 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen geleneksel resim yarışması, bu yıl 12. kez gerçekleştirildi. Yarışmaya Trabzon il ve ilçe genelinde öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

tunalar-1.webp

2 Mayıs 2024 tarihinde Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirlediği kurul tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda, Prof. İhsan Koz İlkokulu 3/E sınıfından Ela Naz Bülbüloğu birinci, TED Trabzon Koleji İlkokulu 2/A sınıfından Ece Bektaş ikinci ve Ticaret İlkokulu 3/1 sınıfından Zümra Bayraktar ise üçüncü olarak belirlendi.

tunalar-14.webp

Kazanan öğrencilerin ödülleri, gerçekleştirilen törenle takdim edildi. Ödül törenine Tunalar Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Tosun, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Usta, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Karakaş katıldı.

tunalar-5.webp

Ödül töreni aynı zamanda sergi alanına da sahne olarak katılımcı öğrencilerin eserleri sergilendi.

Tüm katılımcılara özel olarak hazırlanan Oz Büyücüsü ve Alice Harikalar Diyarında kitapları ve ayraçları hediye edildi. Gerçekleşen ödül töreninin ardından organizasyon alanında çocukların doyasıya eğlendikleri palyaço gösterisi, boyama alanları ve müzik dinletisi etkinlikleri gerçekleşti.

tunalar-4.webp

Törende konuşma yapan Tunalar Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Tosun şu ifadeleri kullandı;

Çocuklarımızın hayal güçlerini sergilemeleri için bir platform sunuyoruz"

"Bu yıl da yarışmaya gösterilen yoğun ilgi ve katılımdan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 104 yıl önce, bağımsızlığımızın ve geleceğimizin anahtarı olarak çocuklarımızı gördü ve 23 Nisan'ı onlara armağan etti. Bizler de bu önemli günün mirasçıları olarak, onların en iyi şekilde yetişmeleri için elimizden geleni yapmalıyız. Tunalar Topluluğu olarak, eğitime ve sanata olan desteğimizi her zaman sürdürmenin gururunu yaşıyoruz. Bu bağlamda, 12 yıldır düzenlediğimiz Resim Yarışması ile, çocuklarımızın hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını sergilemeleri için bir platform sunuyoruz. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, eserlerinde hayal güçlerini ve sanatsal becerilerini sergileyen her bir öğrencimiz bizim için birer yıldızdır, bizleri eserleri ile büyüleyen ve ilham veren her bir öğrencimizi yürekten kutluyoruz.

metin-tosun.webp

"1988 yılından beri bu tür yarışmalar düzenliyoruz"

Tunalar Topluluğu, birçok sosyal sorumluluk projesinin, faaliyetlerin öncüsü ve yönlendiricisi olmuştur. Uzun yıllar bu şekilde devam eden sosyal sorumluluk faaliyetlerinin kurumsal yapıya kavuşması, planlı ve sürdürülebilir bir çerçevede ileriki nesillere aktarılması amacıyla Erol Tuna Vakfı hayata geçirilmiştir. Erol Tuna Vakfı olarak, 1988 yılından beri bu tür yarışmalar düzenleyerek çocuklarımızın sanatsal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunuyoruz." dedi.

metin-tosun-1.webp

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

Eğitime bu alanda katkı sunan, paydaş olan, eğitimi destekleyen, okul yapan Tunalar Topluluğu ve Tunalar Topluluğu adına Erol Tuna beyefendiye teşekkür ediyorum.

Sizler mutlu olun diye, mutluluğunuzu hayatın her alanında gösterebilin diye bu programlar yapılıyor. Biz de çocukları eğlendirmeyi seviyoruz. Eğlenerek öğretmeyi seviyoruz. Yeni müfredat programını da buna göre uyguluyoruz. Seyreltilmiş, bilgi yüklemekten uzak ama çevresi, kendisi ve doğayla barışık, her daim oynayan ve oynarken düşünen öğrenci topluluğu. Bu güzel yarışmayı öğrencilerimize fırsat sunduğu için Tunalar Topluluğuna teşekkür ediyorum.

tunalar-11.webp

tunalar-12.webp

tunalar-6.webp

tunalar-7.webp

tunalar-9.webp

tunalar-10.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler