Trabzon’da 461 hafız icazet aldı! Başkan Genç: “İslam barış demektir”

Trabzon'da 461 hafız için düzenlenen icazet töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “İslam barış ve kardeşlik demektir” ifadelerini kullandı.

Trabzon’da 461 hafız icazet aldı! Başkan Genç: “İslam barış demektir”

Trabzon’da 461 hafız için icazet töreni düzenlendi. Programa Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ile eşi Güllühan Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile eşi Arzu Genç, Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bahittin Murat Yakın, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ve Trabzon İl Müftüsü Selami Aydın katıldı.

İstiklal Marşı ve Kur’an-Kerim tilaveti ile başlayan programda Trabzon İl Müftülüğü ilahi grubu tasavvuf konseri verirken ayrıca mehteran takımı gösterisi yer aldı. Peygamber Efendimiz ve Şahsiyet İnşası konulu sinevizyon gösteriminin ardından farklı şehirlerden gelen imam hatipler Kur’an-ı Kerim okudu.

Başkan Genç, “Trabzon'da hafızlık icazeti geleneksel olarak güzel bir şekilde icra ediliyor. Bundan dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz.

Destek olmayı bir lütuf değil bir vazife olarak görüyorum. Karşımda pırıl pırıl kardeşlerimiz var; Allah onları yetiştiren anne ve babalarından razı olsun. Değerli hocalarına da ayrıca teşekkür ediyorum, emeklerine sağlık” dedi.

haf1.webp

BİRAZ GERİDE KALDIK

Başkan Genç şöyle devam etti: “Kur'an-ı Kerim'i hıfz etmek mükemmeldir. Hafızlarımız ve hafizelerimiz Peygamber Efendimizin müjdesine mazhar olmuşlardır, ne mutlu sizlere. Şu anda yaşanan; insana ve insanlığa ait değerlerin yerle yeksan olduğu zamanda bu çok önemli bir şey.

Allah'ın sözünü toplumun hafızasına da anlatmamız lazım. Burada biraz geride kaldık. İslam barış ve kardeşlik demektir. Oysa şu anda yeryüzüne baktığımızda barışı temin edecek olan bütün kurum ve kuruluşların yerle yeksan olduğunu görüyoruz.

Hafızamıza aldığımız Kur’an-ı Kerim’i yeryüzündeki bütün milletlere ve insanlığa anlatmak sorumluluktur. Allah hepinizden razı olsun.”

haf2.webp

TOPLUMA SUNULMUŞ BİR HİZMET

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, “461 hafızımız icazetini alıyor. Hafızlık çok kıymetli bir müessesedir. Büyük bir emek ve fedakarlıkla tamamlanan kutsal bir eğitimdir. Manevi yönü yüksek özel bir makamdır. Onlar hem dini hem de toplumsal hayatta birer ışık kaynağıdır.

Ülkemizin manevi değerlerini en güzel şekilde temsil edeceklerdir. Bu süreçte evlatlarımızın yanında olan hocalarımıza şükranlarımı arz ediyorum. Hafızlık eğitimi sadece bireysel bir başarı değildir, topluma sunulmuş bir hizmettir” dedi.

haf3.webp

KIYAMETE KADAR BAKİ KALACAK

İl Müftüsü Selami Aydın ise şu şekilde konuştu: “Biz Hazreti Peygamber Efendimiz’in kutlu yoluna meftun olan bir milletiz. Bu milletin evlatları olarak ona hürmet eder sözlerin en güzeliyle yad ederiz. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim Rabbimizin insanlığa gönderdiği son ilahi mesajdır.

Peygamber efendimize verilen en büyük mucizedir. Kur’an-ı Kerim’in hükmü kıyamete kadar baki kalacaktır. Hafızlık Allah’ın insanlara verdiği en büyük nimetlerden biridir ve şerefli bir payedir.

Kıymetli hafızlarımız sizler, büyük alimler yetiştirmiş, insanlığa hizmet sunmuş, gönüllerde taht kurmuş, medeniyetler inşa etmiş asil ve necip bir milletin evlatlarısınız.” Törenin sonunda hafızlara icazet belgeleri verildi.

haf4.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler